Turiştii care au optat pentru circuite în China au primit banii înapoi sau au fost redirecţionaţi (turoperator)

Turiştii care au optat pentru circuite în China au primit banii înapoi sau au fost redirecţionaţi (turoperator)

Turiştii români care au optat pentru circuite organizate în China au primit banii înapoi sau au fost redirecţionaţi către alte destinaţii, după ce mai multe companii aeriene au anulat zborurile spre această ţară, în contextul răspândirii infecţiei cu virusul Covid-19, a anunţat turoperatorul Paralela 45, într-un comunicat de presă transmis duminică AGERPRES

Pe de altă parte, agenţia de turism notează că susţine punctul de vedere al întregii industrii turistice, conform căruia sumele achitate pentru vacanţele care nu au fost anulate de companiile aeriene şi unităţile de cazare, ca urmare a extinderii gripei provocate de Covid-19, nu pot fi returnate de agenţia de turism persoanelor care nu mai vor să călătorească.

"Dacă turiştii se retrag, se aplică prevederile contractului semnat cu agenţia de turism. În funcţie de data renunţării, penalizările pot fi şi de 100% din suma achitată. Înţelegem pe deplin teama turiştilor, însă trebuie respectate contractele încheiate. Atâta vreme cât circulaţia turistică este permisă de autorităţile ţărilor respective, avioanele zboară iar hotelurile sunt deschise, agenţiile de turism nu au cum să dea banii înapoi celor care se răzgândesc sau se lasă antrenaţi de ştiri alarmiste. Situaţia trebuie tratată cu calm şi discernământ. Panica ne face mai mult rău decât o situaţie reală. Dacă se respectă măsurile de igienă anunţate de autorităţi, nu sunt probleme", susţine Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În legătură cu acelaşi subiect, turoperatorul menţionează că, în cazul circuitelor organizate în China, turiştii au primit banii înapoi sau au fost rerutaţi pe alte destinaţii, după ce mai multe companii aeriene au anulat zborurile către această ţară.

Potrivit sursei citate, vânzările înregistrate de către companie la finalul lunii februarie, în contextul răspândirii infecţiei cu Covid-19, s-au concentrat pe destinatiile cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, şi unde,, conform specialiştilor, virusul nu rezistă. De asemenea, peste 35% din totalul turiştilor care au achiziţionat pachete de vacanţă pentru vară au încheiat şi poliţe de asigurare de tip storno, ca măsură suplimentară de siguranţă.

"Interesul turiştilor s-a mutat spre zonele cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, unde, conform specialiştilor, virusul nu rezistă. Au crescut vânzările pentru pachetele de vacanţă cu transport individual în Grecia, Bulgaria, România, Turcia şi pentru pachete cu zbor charter în Antalya, Spania, Grecia, Egipt şi Tunisia", afirmă Burcea.

În plus, pe fondul ştirilor legate de Covid-19, pentru turişti nu mai sunt de interes programele de tip circuit cu plecare imediată, ci doar cele programate în luna aprilie, ori de Paşte, în Creta (Heraklion), la Istanbul, Cappadocia, Canakkale - Kusadaşi - Istanbul, Praga, Atena, Barcelona, Madrid, Paris, Costa del Sol, Toscana, Sicilia, Roma, Iordania, Tunisia, Rusia, Liban, Ţările Baltice, New York, Mexic, Grecia - Macedonia - Albania sau Azerbaidjan - Georgia - Armenia.

Turoperatorul precizează că, dintre circuitele de Italia, pentru cel de Roma, organizat în prima săptămână din luna martie, niciun turist nu şi-a anunţat dorinţa de a renunţa să mai meargă în vacanţă.

Agenţia de turism Paralela 45 are, în prezent, o reţea naţională de 50 de agenţii de turism proprii şi francize, fiind cea mai mai mare reţea cu proprietar român din domeniul turismului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro