Turnul Eiffel, evacuat vineri seara din greșeală; un angajat ar fi confundat un exercițiu de simulare cu o amenințare reală

Turnul Eiffel, evacuat vineri seara din greșeală; un angajat ar fi confundat un exercițiu de simulare cu o amenințare reală

Turnul Eiffel a fost evacuat vineri seara din greșeală, urmare a unei neînțelegeri a unui angajat care a confundat o simulare internă a unui incident cu o amenințare reală, transmite AFP, care citează o sursă din poliție.

"Era un exercițiu de simulare internă, cum se fac zeci pe săptămână, care a ieșit prost. Un angajat a crezut că este real. Și Turnul Eiffel a fost evacuat", a povestit respectiva sursă, înfuriată de eveniment și calificând incidentul ca o "eroare" cauzată de o "neînțelegere". Sursa din poliție a îndepărtat de asemenea ipoteza unui eventual colet suspect.

Nicio estimare a numărului persoanelor evacuate nu a fost disponibilă.

Societatea de exploatare a acestui monument simbol al Parisului nu a putut fi contactată de AFP.

Această gafă a survenit în ziua anunțului anulării a două evenimente importante în Franța după seria de atacuri jihadiste care au culminat în noiembrie 2015, la Paris (130 de morți) și iulie 2016, la Nisa (85 de morți).

Din motive de securitate, campionatele Europei de ciclism pe șosea nu se mai derulează la Nisa între 14 și 18 septembrie, la fel fiind anulat marele târg de vechituri din Lille, prevăzut pentru primul weekend din septembrie.

De la inaugurarea sa în 1889, aproape 250 de milioane de oameni au vizitat Turnul Eiffel, potrivit societății care îl exploatează.

AGERPRES/ (AS — editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa