Țuțuianu a „UITAT” să-l invite pe președinte la Ziua Aviației!

Țuțuianu a „UITAT” să-l invite pe președinte la Ziua Aviației!

Țuțuianu a „uitat” să-l invite pe președinte la Ziua Aviației! Ministerul Apărării susține că președintele Klaus Iohannis nu a fost invitat la ceremonia de Ziua Aviației, din cauza unei ”erori birocratice”.

Președintele României, Klaus Iohannis, nu a fost invitat la ceremonia cu ocazia Zilei Aviației, din Capitală, fapt pentru care Administraţia Prezidenţială nu a trimis coroane de flori, aşa cum prevede protocolul.

 Ministerul Apărării Naționale susține că motivul pentru care președintele Iohannis nu a fost invitat la ceremonia de Ziua Aviației a fost o ”eroare birocratică”. 

"Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a dispus în regim de urgență luarea măsurilor necesare eliminării disfuncționalităților de natură birocratică ce au condus la crearea acestei regretabile situații", se arată în comunicatul Ministerului Apărării, remis redacției RL.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost invitat să participe la ceremoniile de Ziua Aviaţiei din Capitală, fapt pentru care Administraţia Prezidenţială nu a trimis coroane de flori, aşa cum s-a procedat până acum, au declarat, joi, pentru Mediafax, surse oficiale. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis totuși joi un mesaj cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, precizând că exemplul de devotament şi cutezanţă al militarilor reprezintă un reper pentru noi şi pentru generaţiile care vor veni.

"De la înfiinţarea, în 1893, a primei aerostaţii a armatei noastre şi până în prezent, la intrarea în dotare a avionului de luptă F-16, Forţele Aeriene au parcurs un drum lung al evoluţiei, marcat de pasiune, de vocaţia pionieratului, dar şi de sacrificii. Cele două Războaie Mondiale au reprezentat probe de foc pentru Forţele Aeriene Române, care au îndeplinit sarcina apărării spaţiului aerian românesc şi a obiectivelor terestre şi navale, civile şi militare. În prezent, militarii Forţelor Aeriene participă la misiuni complexe, sub egida NATO, ONU, OSCE şi a Uniunii Europene, dovedind profesionalism şi patriotism.

Tot astăzi îi cinstim pe toţi deschizătorii de drumuri care, prin efortul lor creator, au contribuit la dezvoltarea aviaţiei şi a ştiinţei aeronautice româneşti şi mondiale – personalităţi remarcabile, precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă, Elie Carafoli şi Hermann Oberth. Îi sărbătorim, de asemenea, pe cei din aviaţia civilă de transport şi din cea utilitară, dar şi pe împătimiţii aviaţiei sportive, care prin activitatea lor contribuie la dezvoltarea economiei şi la promovarea sportului românesc", transmite preşedintele Klaus Iohannis.

Aviatorii militari români au sărbătorit, joi, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Cu acest prilej, toate unităţile din subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene au desfășurat ceremonii militare şi religioase. Evenimentele au fost organizate, în Capitală, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, potrivit unui comunicat de presă remis redacției RL.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...