Țuțuianu: SRI ne-a comunicat că nu există acoperiți în justiție sau în interiorul partidelor politice

Președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat miercuri că i s-a comunicat de la conducerea SRI, prezentă la o ședință a comisiei, că nu există acoperiți în justiție sau în interiorul partidelor politice, dar că SRI are ofițeri acoperiți sau colaboratori, la fel ca și alte servicii de informații, care obțin informații utile pentru securitatea națională.

"Am adus în discuția cu reprezentanții SRI în primul rând materialul făcut public de Uniunea Națională a Judecătorilor. Am primit de la SRI următoarele răspunsuri: nu există ofițeri acoperiți colaboratori și alte categorii de tipul celor enumerate de legea privind regimul judecătorilor și au spus că ne vor pune la dispoziție și mijloace de verificare a acestui lucru în momentul când realizăm vizite la instituții subordonate. Al doilea răspuns — nu există — ne-au comunicat, ofițeri acoperiți, colaboratori în interiorul partidelor politice. Ni s-a comunicat că SRI, asemeni altor servicii de informații, lucrează cu ofițeri acoperiți, cu colaboratori și obțin informații care sunt utile pentru securitatea națională", a precizat Țuțuianu la finalul ședinței.

Anterior, directorul SRI, Eduard Hellvig, a precizat că serviciul pe care îl conduce nu are și nu va avea acoperiți în politică sau în justiție.

"SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică sau în justiție, în mandatul meu SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere, în mandatul meu SRI nu va organiza proteste sau alte mișcări de stradă, așa cum fals s-a afirmat în anumite locuri", a subliniat Eduard Hellvig.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…