Twitter a închis conturile unei personalităţi mediatice afiliate extremei drepte, cunoscută pentru teorii conspiraţioniste

Twitter a închis conturile unei personalităţi mediatice afiliate extremei drepte, cunoscută pentru teorii conspiraţioniste

Compania Twitter a anunţat joi că suspendă definitiv conturile ''conspiratorului'' american Alex Jones, la o zi după difuzarea de mesaje şi imagini video considerate că încalcă regimul intern al reţelei sociale, informează vineri AFP.

Fondator al InfoWars, un site al cărui cont pe Twitter a fost de asemenea închis, Alex Jones este o personalitate mediatică afiliată extremei drepte, devenit celebru pentru afirmaţiile şi teoriile sale conspiraţioniste. Contul lui personal a fost blocat o săptămână în august, chiar dacă a mai putut fi consultat de circa 900.000 de abonaţi.

La vremea lor, Apple, YouTube, Spotify şi Facebook au suspendat conturile conspiraţionistului, acuzat că a promovat un "discurs al urii" şi a încălcat regulile acestor platforme.

Această suspendare intervine la o zi după ce Administraţia americană a anunţat că va urmări eventualele încălcări ale libertăţii de exprimare de către marile reţele sociale, acuzate că cenzurează vocile conservatoare în avantajul opiniilor liberale.

Recent, preşedintele Donald Trump a denunţat "cenzura" la adresa ideilor republicane pe reţelele sociale.

Alex Jones, un polemist de 44 de ani care operează din Texas, a devenit o celebritate a extremei drepte americane, după ce a pretins că atacul de la Sandy Hook din 2012, în care au fost împuşcaţi mortal 26 de oameni, dintre care 20 de copii, într-o şcoală elementară, a fost o punere în scenă.

El a evocat numeroase alte teorii conspiraţioniste, printre care şi cele că atacurile din 11 septembrie au fost comandate de guvernul american sau zvonul "pizzagate", în care a amestecat o presupusă reţea de pedofili, o pizzerie din Washington şi mediul democrat, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?