„Ucraina pregătește un Austerlitz pentru Rusia”

„Ucraina pregătește un Austerlitz pentru Rusia”

Armata rusă din regiunea Herson așteaptă o înfrângere comparabilă cu bătălia de la Austerlitz condusă de Napoleon, crede scriitorul Thomas Theiner.

Generalii ruși continuă să mute un număr imens de trupe în ”buzunarul” Hersonului, într-o încercare disperată de a opri contraofensiva ucraineană. Această poveste se poate transforma într-o înfrângere completă pentru Federația Rusă.

Această opinie a fost exprimată pe blogul său de Twitter de cunoscutul publicist și scriitor Thomas C. Theiner.

„Cu cât mă uit mai mult la frontul din regiunea Herson și la numeroasele declarații ale Ucrainei despre o viitoare contraofensivă, cu atât mai mult simt că Ucraina pregătește Austerlitz pentru ruși ”, a scris Theiner.

Bătălia de la Austerlitz a avut loc la 20 noiembrie 1805. Aceasta a fost bătălia decisivă a armatei napoleoniene împotriva celei de-a treia coaliții anti-napoleonice, care includea armata rusă a lui Alexandru I.

În timpul acestei bătălii, Napoleon a condus inamicul într-o capcană creată cu pricepere, distrugând mitul invincibilității armatei ruse.

Austerlitz este considerat un exemplu de bătălie care a dus la înfrângerea completă a inamicului.

„Herson este flancul drept, iar Melitopol este înălțimile Pratsen. Până acum, rușii repetă aceleași greșeli care i-au condamnat la moarte la Austerlitz, inclusiv un râu fără poduri în spatele lor și o barieră de apă impenetrabilă în sud ”, a spus scriitorul.

El crede că Ucraina are șansa să pună capăt ocupației ruse în această bătălie. „Dacă ucrainenii aranjează un Austerlitz pentru ruși, atunci întregul război se va termina”, a declarat Zeiner.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești