Ucrainenii duc un „smart war”, iar noi ne ghidăm după hărți/Furie in randul Mercenarilor Wagner față de generalii ruși

Ucrainenii duc un „smart war”, iar noi ne ghidăm după hărți/Furie in randul Mercenarilor Wagner față de generalii ruși

​​După ce forțele ucrainene au reușit să blocheze o tentativă a rușilor de a traversa un rău în estul țării pe un pod de pontoane și au reușit dintr-un „singur foc” să distrugă zeci de vehicule blindate și tancuri și să blocheze avansul rușilor în apropiere de Lisichansk, mercenarii Wagner au început să-și exprime public furia față de generalii ruși și de modul cum aceștia conduc războiul, chiar pe Telegram.

Blindate rusesti distruse langa rau Foto: Colaj foto

Se pare că respectul lor față de generalii armatei ruse este la un nivel foarte scăzut, din moment ce își permit să îi facă public incapabili și să îi acuze de tehnici de luptă învechite, care le pun viață în pericol!

„Până când nu vom află numele „geniului militar” care a ghidat coloana cu provizii pe lângă râu și până când nu va răspunde pentru gafă comisă, nu va fi reforma în armata. Adversarii noștri poartă un „smart war” împotriva noastră, cu predicții și poziții calculate în avans, în timp ce noi ne ghidăm după hărți!”, scrie Yura Podoliak, mercenar Wagner, pe Telegram.

„Ofensivă în Donbass ne este îngreunată nu doar din cauza tehnicii și a lipsei de informațîi inteligente, ci și din cauza unor astfel de generali! Cum să nu îți amintești de tovarășul Stalin, care în ciuda greutăților din război, nu se temea să ia decizii radicale de personal! Din cauza acestor oameni, ne mobilizăm din ce în ce mai greu și chiar dacă ne vom mobiliza, riscăm ca un alt idiot cu căciulă de astrahan să ne distrugă blindatele și personalul pe lângă vreun sat rătăcit!’’, mai spune mercenarul.

Unii dintre generali sunt acuzați de trădare și de faptul că le pun viață în pericol, dând prea multe informațîi despre acțiunile lor! Fericiți că au scăpat cu viață, mercenarii îi acuză de prostie și amenință că dacă se apucă să posteze poze care să evidențieze prostia generalilor „o să obosească postacii de la tastatură, de la câte comentarii vor vrea să scrie!”

Referitor la evenimentele de lângă Belogorovka (Regiunea Donetsk), regretă și recunosc că artileria ucrainiană e mai eficace decât a lor, în principal din cauza greșelilor de organiare, nu neapărat „cauza vitejiei ucrainiene!”

Operațiunea de care vorbesc mercenarii Wagner a avut loc între 7 și 10 mai, lângă localitatea Bilohorivka de lângă răul Doneț, în apropiere de Lisichansk și Sievierodonețk, localități controlate de ucraineni și pe care acum rușii încearcă să le încercuiască și să le cucerească.

Armata Ucrainei ar fi reușit să depisteze din timp operațiunea rușilor de a monta un pod de pontoane pentru a trece răul cu toată tehnica grea și ar fi folosit focuri de artilerie și de aviație care i-au surprins pe ruși în același loc cu toate vehiculele militare.

În urma atacului au rămas zeci de vehicule distruse, unele căzute cu totul în apă, podul de pontoane făcut bucăți, precum și numeroase victime omenești. Avansul rușilor ar fi fost oprit atunci și acolo.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…