UE confirmă că Juncker se va întâlni cu Putin în Rusia săptămâna viitoare

UE confirmă că Juncker se va întâlni cu Putin în Rusia săptămâna viitoare

Președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin săptămâna viitoare în cadrul forumului economic de la St. Petersburg, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, relatează Reuters.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, Juncker va participa la Forumul economic internațional de la St. Petersburg joi și vineri și în acest interval va avea prima întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin din noiembrie 2014.

Relațiile între Moscova și UE au fost tensionate după ce Rusia a anexat Ucraina și a acordat sprijin rebelilor în estul Ucrainei. Sancțiunile reciproce sunt în vigoare de doi ani și este probabil ca acestea să fie prelungite.

Juncker a pledat pentru relații mai bune cu Rusia și a afirmat în octombrie că politica UE în domeniu nu ar trebui 'dictată' de Washington. Vineri, purtătoarea de cuvânt a UE a precizat că Juncker a transmis clar că vizita sa în Rusia nu va schimba poziția UE.

'Cred că este foarte important să încercăm, cel puțin în chestiunile economice, să facem pași în direcția Rusiei. Pot să vă asigur că nu va exista o relaxare a pozițiilor europene la St. Petersburg', a spus Juncker săptămâna trecută, potrivit sursei citate.

Acceptarea de către Juncker a invitației la forumul internațional economic de la St. Petersburg a provocat critici în rândul unora dintre europeni, care se tem că hotărârea de a menține sancțiunile la adresa Rusiei a slăbit, notează Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...