UE dezvăluie numele oficialilor iranieni sancţionaţi în legătură cu încercări de asasinate în Europa

UE dezvăluie numele oficialilor iranieni sancţionaţi în legătură cu încercări de asasinate în Europa

Uniunea Europeană a dezvăluit miercuri numele a doi oficiali iranieni sancţionaţi pentru o presupusă implicare în comploturi de asasinate în Franţa şi Danemarca, alături de o parte din Ministerul iranian al Informaţiilor şi Securităţii, relatează DPA.

Listele, convenite marţi, se adaugă la sancţiunile UE legate de terorism şi au fost publicate miercuri în Jurnalul Oficial al blocului comunitar.

Cele două persoane sunt Assadollah Asadi şi Saeid Hashemi Moghadam, care sunt deja supuşi unei sancţiuni de îngheţare a activelor în Franţa ca răspuns la un presupus complot iranian de a bombarda o reuniune a unei mişcări de opoziţie iraniene din exil în apropiere de Paris anul trecut.

Assadollah Asadi este un diplomat iranian acreditat la ambasada iraniană la Viena. El a fost arestat în Germania anul trecut în legătură cu complotul dejucat în Franţa, iar de atunci a fost extrădat în Belgia.

Saeid Hashemi Moghadam este director adjunct în Ministerul iranian al Informaţiilor şi Securităţii.

Direcţia pentru Securitate Internă a ministerului a fost de asemenea plasată pe lista de sancţiuni a UE, fiindu-i îngheţate toate activele din blocul comunitar.

Teheranul a fost acuzat în octombrie că avea noi planuri de atacuri în Danemarca asupra unor exilaţi iranieni care aparţin unui grup de opoziţie interzis.

Marţi, guvernul olandez a anunţat că are "indicii puternice" că Iranul a fost implicat în uciderea a doi cetăţeni olandezi de origine iraniană în 2015 şi 2017. Ambii erau oponenţi ai regimului de la Teheran.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...