UE este gata pentru un Brexit fără acord, susţine comisarul Breton

UE este gata pentru un Brexit fără acord, susţine comisarul Breton

Uniunea Europeană ar prefera să existe un acord pentru Brexit, dar este pregătită pentru eventualitatea că nu se va ajunge la nicio înţelegere cu Regatul Unit, a declarat marţi comisarul european pentru piaţa unică, Thierry Breton, postului de radio BFM, preluat de Reuters.

Regatul Unit s-a retras din Uniunea Europeană în ianuarie. Au urmat negocieri dificile între Londra şi Bruxelles, privind relaţiile comerciale dintre ţara cu a şasea economie din lume, ca mărime, şi cel mai mare bloc comercial.

Joi şi vineri, liderii UE vor participa la un summit la Bruxelles pentru evaluarea progreselor. Premierul britanic Boris Johnson a declarat că ar dori să afle până în 15 octombrie dacă se poate ajunge la un acord.

Breton a susţinut că 'preferăm un acord, dar nu cu orice preţ, iar dacă nu va fi niciun acord, suntem pregătiţi. Vămile noastre sunt gata pentru lipsa unui acord şi este urgent să se pregătească pentru asta şi vămile britanice'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”