UE: Numărul cererilor de azil a scăzut drastic în martie în contextul pandemiei, raportează EASO

UE: Numărul cererilor de azil a scăzut drastic în martie în contextul pandemiei, raportează EASO

Numărul persoanelor care au solicitat azil în Europa a înregistrat un declin semnificativ în luna martie în contextul pandemiei de COVID-19, care a venit cu o serie de restricţii de călătorie, a comunicat joi Biroul European de Sprijin pentru Azil (EASO), informează DPA.

Conform EASO, în martie au fost depuse 34.737 de cereri de azil în statele Uniunii Europene şi în Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Elveţia, cu 43% mai puţine decât în februarie.

În primele două luni ale anului, agenţia europeană înregistrase 'niveluri persistent ridicate de cereri de azil'.

Astfel, în februarie au fost înregistrate 61.134 de cereri de azil, cu 14% mai multe decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Pe parcursul lui 2019, numărul celor care au solicitat azil în Europa s-a ridicat la aproximativ 714.000.

Înainte de izbucnirea epidemiei în Europa în martie, majoritatea cererilor de azil au provenit de la sirieni, urmaţi de afgani, columbieni şi venezueleni. Împreună, aceştia au reprezentat 38% dintre solicitanţii de azil în ianuarie-februarie.

Potrivit EASO, motivele acestei scăderii constatate în luna martie sunt restricţiile de călătorie instituite şi controalele intensificate la frontiere.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…