Uite o LEGE UTILĂ românilor! Se vor SALVA multe VIEȚI!

Uite o LEGE UTILĂ românilor! Se vor SALVA multe VIEȚI!

Uite, în sfârșit, un proiect de lege care ar putea face mult bine românilor. Într-un domeniu despre care se vorbește foarte puțin dar care, dacă nu se vor lua măsuri în următorii ani, va genera situații de-a dreptul dramatice. Reabilitarea blocurilor cu credite garantate de Guvern ar putea include și achiziția de ascensoare. Cumpărarea și instalarea de ascensoare noi, la sfârșitul duratei de viață din documentația tehnică sau la expirarea duratei normale de funcționare a ascensoarelor în uz, ar putea fi declarate eligibile pentru finanțare prin credite bancare cu garanție guvernamentală.

Un proiect de lege, intrat recent în dezbaterea Parlamentului, propune modificarea în acest sens a Ordonanței de urgență nr. 69/ 2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanțare prin credite bancare cu garanție guvernamentală, scrie Profit.ro.

În prezent, lucrările de intervenție privind reabilitarea termică care pot fi finanțate în condițiile respectivei ordonanțe de urgență cuprind reabilitarea termică a anvelopei clădirii și a instalațiilor aferente,  repararea sau închiderea balcoanelor, repararea sau cumpărarea cu  montaj a centralei termice de bloc sau aferente locuinței unifamiliale și introducerea, unor sisteme alternative, precum panourile solare, pentru asigurarea energiei pentru apă caldă de consum, iluminat sau încălzire.

Inițiativa legislativă extinde această categorie la “achiziționarea și instalarea unor ascensoare noi la sfârșitul duratei de viață a ascensoarelor în utilizare, atunci când aceasta este stabilită prin documentația tehnică, respectiv la expirarea duratei normale de funcționare prevăzută în Hotărârea Guvernului nr. 2.139/ 2004, atunci când prin documentația tehnică nu este prevăzută durata de viață a ascensoarelor”.

Propunerea legislativă instituie totodată acoperirea contribuțiilor proprietarilor clădirilor de locuit din categoria persoanelor dezavantajate din fonduri aprobate annual cu această destinație în bugetele locale. Aceste fonduri vor acoperi orice tip de documentație, studii și lucrări pentru categoria de persoane respectivă, potrivit proiectului.

În cazul în care propunerea legislativă este adoptată de Parlament, prevederile acesteia ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017.    


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Așa o fi?