Uite un ACOPERIT din Guvernul Cioloș!

Uite un ACOPERIT din Guvernul Cioloș!

Uite pe unul pe care epoleții de dinainte de 89 îl gâdilă și acum pe piele! Poate ne spune și nouă ce a făcut între 1983 și 1993!

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a anunțat, joi, că a cerut să nu mai fie plătit de către Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), precizând însă că nu s-a retras din cadrul ASSN. "Este important că, după acest moment, după ce am fost numit ministru, corespunzător perioadei în care am fost ministru, am donat (banii primiți de la Academie — n.r.). Și am solicitat și întreruperea efectivă, ca să nu apară discuții. (...) Am solicitat să nu mai fiu plătit", a spus ministrul răspunzând unei întrebări din partea presei.

El a declarat, de asemenea, că a cerut organelor abilitate, înainte de numirea sa în funcția de ministru, să precizeze dacă se află sau nu în conflict de interese.

"Am primit lucrul acesta (poziția de membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale — n.r.) cât nu am fost ordonator de credite. Dar asta ar însemna că ministrul este în conflict de interese și cu universitatea în care predă, pentru că am dreptul să predau, chiar dacă m-am suspendat. Este în conflict de interese cu orice... Cred că nu se pune problema. Cred că este o exagerare. Eu am cerut organelor abilitate să îmi spună dacă sunt în conflict de interese, înainte (să fiu numit ministru — n.r.) și nu sunt în conflict de interese", a precizat ministrul.

Adrian Curaj a spus că se simte "foarte onorat" să fie membru al acestei academii deoarece "educația, știința și inovarea sunt subiecte de siguranță și securitate națională, în spiritul în care acest subiect este discutat și la nivel european și euro-atlantic".

Potrivit lui Curaj, ASSN este cea care trebuie să-și anunțe componența, nefiind datoria Ministerului Educației să facă acest lucru.

"Academia își va anunța (componența — n.r.). Cred că am discutat lucrurile acestea și nu trebuie să insistăm. Academia are o conducere. Conducerea, sigur, va lua deciziile potrivite și va anunța. (...) E o instituție separată, e o instituție înființată de statul român", a completat el.

Ministrul Curaj a precizat pe 21 ianuarie că a devenit membru al ASSN în 2015, în perioada în care președinte al acestei instituții era actualul ambasador al României în SUA, George Maior. El a arătat că informația se regăsește în declarația sa de interese și a precizat că de la numirea sa ca ministru al Educației a donat banii primiți din calitatea de membru al ASSN. 

Ce este ASSN

Informațiile neoficiale spun că ASSN a fost înființată de un grup deja celebru în politică – Gabriel Oprea, George Maior și Vasile Dâncu, împreună cu încă câteva persoane din anturajul lor politic sau profesional. Noua jucărie a celebrului Grup de la Cluj a fost construită pe bazele existentei Academii de Științe Militare, unde s-a refugiat, pe post de președinte, George Maior, după ce și-a dat demisia de la SRI. Pentru că aceasta, așa cum arăta și denumirea, limita aria de acțiune a instituției, fondatorii s-au gândit să o reformeze și să facă din ea o cupolă peste serviciile secrete și ministerele de forță ale României, scrie bn24.ro.

Președinte de onoare al Academiei este George Maior, fost director SRI și viitor ambasador în SUA, iar președinte interimar este fostul ministru al Educației, Remus Pricopie. Ce l-a recomandat pe exact pe Remus Pricopie să devină președintele acestei instituții, nu se știe. 

Cu ce se ocupă Academia de Științe ale Securității Naționale?

Elaborează nici mai mult, nici mai puțin decât gândirea strategică a României în domeniul securității naționale.

O spune chiar Președintele Klaus Iohannis care a participat la o conferință a ASSN: „Într-o lume fără graniţe, în care securitatea internă şi cea externă nu mai pot fi disociate, iar provocările sunt tot mai complexe, rolul și contribuția dumneavoastră devin esențiale.
România are nevoie de instituții care să producă gândire strategică. Prin existența sa, Academia nu doar suplinește acest rol, ci face din țara noastră un actor în dezbaterea globală despre securitate”. 

Potrivit legii de funcționare și organizare a ASSN, aceasta este definită drept „for național, de consacrare științifică, ce reunește personalități știintifice reprezentative din domeniul de apărare, ordine publică și siguranță națională, aflată în coordonarea științifică a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații”.

Adică toți ''doctorii'' ''doctorului'' plagiator Gabriel Oprea, acestea sunt personalitățile reprezentative?

„ASSN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, și reprezintă în justiție interesele proprii. ASSN poate fi reprezentată în justiție și de organele de specialitate ale Ministerului Apărarii Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, după caz”, mai spune legea.

Academia are în componența sa membri titulari, membri corespondenți, membri de onoare și membri asociați. Numărul maxim al membrilor titulari și al membrilor corespondenți este 100, din care 50 membri titulari.

Membrii titulari beneficiaza de o indemnizație lunară viagera egală cu salariul mediu pe economie. Membrii corespondenți  beneficiază de o indemnizație lunară viageră egală cu 50% din valoarea salariului mediu pe economie.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…