ULTIMA ORĂ Imaginile din satelit arată că Rusia a adus noi trupe și armament lângă Ucraina

ULTIMA ORĂ Imaginile din satelit arată că Rusia a adus noi trupe și armament lângă Ucraina

Rusia a trimis și mai multe forțe la granița sa cu Ucraina și ar putea lansa o invazie în orice moment, inclusiv în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, a declarat vineri secretarul de stat american Antony Blinken.
El a precizat că Washingtonul continuă să își "restrângă" ambasada din Ucraina și a repetat apelul Departamentului de Stat către cetățenii americani din Ucraina de a părăsi imediat țara.
"Pur și simplu, continuăm să vedem semne foarte tulburătoare de escaladare rusă, inclusiv noi forțe care sosesc la granița ucraineană", a declarat Blinken într-o conferință de presă în orașul australian Melbourne.
"Așa cum am mai spus, ne aflăm într-un interval în care o invazie ar putea începe în orice moment și, pentru a fi clar, acest lucru include și perioada Jocurilor Olimpice."
Imaginile din satelit confirmă noi concentrări de trupe

Noile imagini din satelit publicate joi de compania americană de tehnologie Maxar par să confirme că Rusia continuă să se consolideze militar în apropierea Ucrainei, în ciuda eforturilor internaționale de dezamorsare a crizei ucrainene, notează Moscow Times.
Stephen Wood, director senior la Maxar, a spus că firma sa a identificat noi desfășurări mari de trupe și echipamente în Crimeea anexată, precum și în Kursk, în vestul Rusiei, dar și în Belarus.

Acestea se adaugă la acumularea militară deja fără precedent care a alimentat temerile din Occident cu privire la o posibilă invazie rusă.

Trupe la baza aeriana Zyabrovka din Belarus


Elicoptere si trupe la baza aeriana Zyabrovka din Belarus


Trupe si vehicule de luptă la Rechitsa, in Belarus


Trupe la baza de antrenament Kursk din Rusia


Blindate si camioane sosind la baza Kursk din Rusia


Antrenament de artilerie la baza Novoozernoye din Crimeea


Blindate la baza Slavne din Crimeea


Trupe la baza aeriana Oktyabrskoye din Crimeea



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...