ULTIMA ORĂ O apropiată a Kremlinului face dezvăluiri despre războiul din Ucraina

ULTIMA ORĂ O apropiată a Kremlinului face dezvăluiri despre războiul din Ucraina

Margarita Simonian este directoarea principalului canal al televiziunii publice ruse RT. Un canal apropiat de putere şi care serveşte deci şi pentru propaganda regimului rus. În contextul războiului din Ucraina, Uniunea Europeană a decis de altfel să interzică difuzarea canalului în străinătate, relatează La Libre Belgique, citată de Rador.

În afară de a fi directoarea RT, Margarita Simonian este cunoscută şi ca o apropiată a lui Vladimir Putin. Ea a fost de altfel alături de el săptămâna trecută la Forumul economic internaţional de la Sankt Petersburg. După cum relatează colegii noştri de la Laatste Nieuws, tânăra a făcut câteva dezvăluiri pe tema războiului din Ucraina.

În ce priveşte strategia, în primul rând, ea a asigurat că Moscova „mizează, cu toate speranţele, pe foamete”. În orice caz asta a ieşit pe gură „din partea mai multor persoane de mai multe ori”, declară ea. Asta înseamnă că foametea va începe acum şi că ei [occidentalii] vor ridica sancţiunile şi vor redeveni prieteni cu noi pentru că realizează că nu există alt mijloc”. Amintim, Ucraina şi Rusia reprezintă 30% din exporturile mondiale de grâu. Blocând stocurile ucrainene, Rusia şantajează cu foametea.

După cum informează HLN, Margarita Simonian a mai dezvăluit în acest weekend într-o emisiune televizată că Rusia vrea să-şi schimbe discursul despre războiul din Ucraina. Cuvântul „război” era deja omis în Rusia, se vorbea mai curând despre o „operaţiune militară specială”. În prezent, e vorba mai mult despre „război civil”, în care ţara s-a angajat „ca să-i apere pe ruşi”.

Directoarea RT adaugă: „Există un număr important de nazişti şi de persoane îndoctrinate cu care nu poţi face nimic decât să-i execuţi potrivit regulilor Republicii populare Doneţk”. Doneţk, unde, reamintim, pedeapsa cu moartea este în vigoare.

În sfârşit, Margarita Simonian a explicat de ce armata rusă nu loveşte mai puternic în anumite oraşe din Ucraina. „Putin mi-a spus: ‘Vrem să transformăm aceste oraşe în Stalingrad?’ [Stalingrad care, reamintim, este una din bătăliile cela mai sângeroase din istorie, care a avut loc în timpul celui de-al doilea război mondial]. E adevărat, poporul nostru e şi acolo. Sunt viitoarele noastre oraşe. Este ţara noastră şi poporul nostru. Va trebui să reconstruim totul mai târziu”, arată tânăra apropiată a puterii.

Sursa: La Libre Belgique / Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!