ULTIMA ORĂ O dronă kamikaze ucraineană a „ucis” două bombardiere ruse de pe un aeroport aflat la 270 de km de Moscova/„Apărarea aeriană rusă s-a dovedit a fi complet neputincioasă”

ULTIMA ORĂ O dronă kamikaze ucraineană a „ucis” două bombardiere ruse de pe un aeroport aflat la 270 de km de Moscova/„Apărarea aeriană rusă s-a dovedit a fi complet neputincioasă”

Drone kamikaze ar fi distrus două bombardiere Tu-22M3 aflate pe aeroportul militar Shaykovka din regiunea Kaluga, anunță presa din Ucraina.

Potrivit surselor LB.ua , drona a decolat de pe teritoriul Ucrainei și a zburat 200 de kilometri, dincolo de graniță, în Rusia și la 270 de km de Moscova.

Apărarea aeriană rusă s-a dovedit a fi complet neputincioasă, scriu jurnaliștii ucraineni. ”Conform informațiilor noastre, două bombardiere Tu-22M3 au fost distruse. Autoritățile ruse încearcă să suprime informațiile despre pierderile ca urmare a atacului”, scrie LB.ua.

Regimentul 52 de aviație pentru bombardiere grele de gardă are sediul în Shaikovka. Din acest aerodrom decolează rusești Tu-22M3 – bombardiere strategice cu rachete cu rază lungă de acțiune. Din ele sunt lansate rachetele X-22 pe teritoriul Ucrainei, iar bombele FAB-3000 neghidate au fost aruncate asupra apărătorilor Azovstalului tot din aceste avioane.

Rușii, pe de altă parte, susțin că atacul nu a produs daune, însă admit că dronele au venit dinspre Ucraina.

„Astăzi a avut loc o explozie la aerodromul militar Shaykovka din regiunea Kaluga”, a scris guvernatorul Vladislav Shapsha pe Telegram.

„O dronă, care probabil venea din direcția frontierei, s-a prăbușit. Infrastructura și echipamentele aerodromului nu au fost avariate. Nu există nicio amenințare la adresa operațiunilor”, a mai scris el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”