Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, miercuri, primele demiteri în urma modului în care au acționat polițiștii care l-au oprit în trafic pe Vlad Pascu înainte de producerea accidentului din 2 Mai. Ministerul a anunțat și sesizarea parchetului în cazul polițiștilor care nu l-au testat pentru droguri pe tânăr și l-au lăsat să plece la volanul mașinii.

Au fost demiși: adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, șeful Serviciului rutier Constanța, șeful Poliției municipiului Mangalia și șeful postului de poliție Vama Veche.

Un reprezentant al Direcției Informare și Relații Publice a Ministerului Afacerilor Interne a susținut o declarație de presă. G4Media a transmis LIVE declarația.

Ionescu Eduard, de la Direcția de Informare și Afaceri Publice:

Din dispoziția ministrului, Corpul de Control face verificări la IPJ Constanța.

La acest moment, pe baza datelor preliminare, care nu reprezintă raportul final, e o prezentare intermediară, ofițerii Corpului de control au constatat posibile acțiuni de natură penală – abuz în serviciu în cazul unui ofițer și doi agenți în luarea măsurilor legale față de conducătorul auto.

IPJ Constanța are 12 aparate drugtest. Polițiștii aveau posibilitatea să-l testeze sau să-l ducă la o unitate medicală pentru prelevarea de probe.

Va fi sesizat parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Evaluarea managerială a dus la eliberarea din funcție a următorilor: adjunctul IPJ Constanța, șeful serviciului rutier Constanța, șeful Poliției municipiului Mangalia, șeful postului de poliție Vama Veche.