ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

Șeful Consiliului Național de Securitate al Ucrainei a declarat pentru The Daily Beast că va fi „imposibil” pentru Ucraina să învingă armata invadatoare a președintelui Vladimir Putin cu nivelul actual de sprijin din partea Occidentului.

Oleksi Danilov a explicat că partenerii internaționali nu au înțeles niciodată pe deplin spiritul rezistenței Ucrainei, au crezut că vor renunța rapid în fața forțelor lui Putin și nu au reușit să trimită suficient sprijin militar chiar de la începutul războiului cu Rusia.

Asta nu înseamnă că Danilov și-a pierdut speranța. El este încrezător că Ucraina nu se va preda niciodată și că în cele din urmă liderii din SUA și Marea Britanie vor ajunge să realizeze că trebuie să ofere un sprijin militar mult mai mare.

„Din păcate, viitorul depinde nu numai de țara noastră”, a spus el. „Propriile noastre capacități, din păcate, nu sunt suficiente – acest lucru trebuie recunoscut. Fără parteneri, acest lucru este imposibil, dar întrebarea este cât de repede ne vor oferi armele necesare.”

Danilov respinge critica conform căreia Ucraina nu era pregătită pentru război. El spune că Ucraina s-a pregătit pentru asaltul Rusiei chiar înainte ca agențiile străine de informații să fi prezis acest lucru. Ucraina era în alertă maximă „mult mai devreme decât Occidentul a început să vorbească despre război”, a spus el.

„Ei cred că ar fi trebuit să anunțăm public că mâine vom avea un război. Dar trebuie să înțeleagă ce este panica”, a spus el. „Dar ne pregăteam. Toate documentele noastre de reglementare, strategia, planul de apărare au fost adoptate în avans, iar armata le-a elaborat. A fost adoptată o lege privind apărarea teritorială și deja erau formate detașamente, dar le lipseau armele și pregătirea.”

Dacă o nouă tranșă de armament și echipament este trimisă înainte ca Rusia să obțină mai multe câștiguri, Danilov spune că Ucraina este pregătită „să termine treaba“.

Pentagonul a dezvăluit cea mai recentă tranșă de un miliard de dolari din ajutorul militar american pentru Ucraina va cuprinde muniție pentru cele 16 sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) pe care SUA le-au trimis, precum și noi rachete pentru Sistemul național avansat de rachete sol-aer (NASAMS), o mie de rachete antitanc Javelin și sute de sisteme antitanc AT4 de fabricație suedeză, potrivit The Guardian.

Colin Kahl, șeful politicii Pentagonului, a precizat că aceasta a fost cea de-a 18-a reducere a stocurilor militare americane trimise în Ucraina, ceea ce înseamnă un total de 9,8 miliarde de dolari în asistență de securitate până în prezent sub administrația Biden.

„Pachetul oferă o cantitate semnificativă de muniții, arme și echipamente suplimentare, tipuri de muniții, arme și echipamente pe care poporul ucrainean le folosește atât de eficient pentru a-și apăra țara.", a declarat Kahl

Kahl a declarat că rachetele (Guided Multiple Launch Rocket Systems sau GMLRS) pe care SUA le-au trimis Ucrainei pentru a fi lansate de la vehiculele de lansare mobile Himars, "au un efect foarte profund".

„Acestea sunt muniții ghidate prin GPS. Au fost foarte eficiente în a lovi obiective pe care anterior ucrainenii aveau dificultăți în a le lovi în mod fiabil - deci noduri de comandă și control, centre de susținere și logistică, sisteme radar cheie și alte lucruri. Și ceea ce a făcut este că le-a îngreunat rușilor deplasarea forțelor pe câmpul de luptă... Asta i-a încetinit. Le-a fost mai greu să realimenteze alte forțe. Așa că eu cred că are efecte operaționale reale", susține Kahl.

Statele Unite ale Americii vor oferi încă 4,5 miliarde de dolari guvernului ucrainean, ceea ce va ridica la 8,5 miliarde de dolari totalul sprijinului acordat de la invazia Rusiei din februarie, a anunțat Agenția americană pentru Dezvoltare Internațională.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa