ULTIMA ORĂ Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc multe buletine de vot de la alegerile locale din Sectorul 1

ULTIMA ORĂ Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc multe buletine de vot de la alegerile locale din Sectorul 1

Polițiștii și procurorii de la Secția Specială (SIIJ) care instrumentează dosarul alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei au descoperit că există o diferență mare între buletinele de vot existente fizic și numărul total de voturi exprimate, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Autoritățile cercetează acum care e cauza lipsei buletinelor de vot.

De asemenea, în urma renumărării buletinelor existente s-au constatat diferențe față de rezultatul final al alegerilor, diferențe în favoarea lui Daniel Tudorache, potrivit surselor citate.

Procurorii și polițiștii verifică acum din ce motiv lipsesc buletinele de vot.

De remarcat că, potrivit surselor G4Media.ro, procurorul de caz, Sorin Iașinovschi, intenționează să se pensioneze.

Sacii cu buletine de vot de la alegerile pentru primăria Sectorului 1 au fost depozitați inițial într-o cameră izolată de la Tribunalul București, în subsolul clădirii, până să le preia Poliția. Ulterior, sacii au fost preluați de poliție și duși într-o locație din centrul capitalei, unde a avut loc renumărarea. Joi, sacii cu buletine de vot vor fi aduși înapoi la Tribunalul București și e așteptat un comunicat oficial de la Ministerul Public.

Renumărarea buletinelor de vot s-a făcut de către polițiști împărțiți în echipe, iar procurorii de la Secția Specială s-au ocupat de bilanțul numărătorii efective.

Dosarul privind presupusa fraudare a alegerilor pentru Primăria Sectorului 1 a apărut în urma unei plângeri făcute de Daniel Tudorache (PSD), cel care a pierdut alegerile în fața lui Clotilde Armand (USR PLUS).

Dosarul este instrumentat de Secția Specială pentru că e vizat președintele secției de vot, care este procuror. Plângerea penală nu o vizează pe Clotilde Armand.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...