ULTIMA ORĂ Rusia, primul gest de vasalitate față de China!

ULTIMA ORĂ Rusia, primul gest de vasalitate față de China!

Rusia, primul gest de vasalitate față de China! Mai multe bănci ruseşti au anunțat duminică, 6 martie, că vor începe în curând să emită carduri folosind sistemul operatorului chinez de carduri UnionPay, cuplat cu propria reţea Mir a Rusiei, după ce Visa şi MasterCard au declarat că suspendă operaţiunile în Rusia, transmite Reuters.

Anunţurile privind trecerea la UnionPay au venit duminică de la Sberbank, cea mai mare bancă a Rusiei, precum şi de la Alfa Bank şi Tinkoff.

Mastercard şi Visa au anunţat sâmbătă că îşi suspendă serviciile în Rusia în semn de protest faţă de invadarea Ucrainei de către această ţară.

Mastercard a transmis, sâmbătă, că băncile ruseşti nu vor mai fi susţinute de reţeaua sa şi că orice card emis de companie în afara ţării nu va funcţiona la comercianţii sau bancomatele ruseşti.

Visa transmis că va lucra pentru a opri toate tranzacţiile din ţară în zilele următoare, iar cardurile Visa emise de instituţii financiare din afara Rusiei vor înceta să funcţioneze şi pe teritoriul ţării.

Duminică, American Express a anunţat la rândul ei că suspendă “toate operaţiunile” în Rusia şi în Belarus.

Compania a precizat că a luat decizia având în vedere “atacul nejustificat al Rusiei care vizează poporul ucrainean”.

“Drept urmare, cardurile American Express emise global nu vor mai funcţiona la comercianţii sau la ATM-urile din Rusia. În plus, cardurile emise local în Rusia de băncile ruseşti nu vor mai funcţiona în afara ţării, în reţeaua globală American Express. De asemenea, încheiem toate operaţiunile legate de Belarus”, se arată într-un comunicat al American Express.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...