ULTIMA ORĂ Rușii au retras într-un doc uscat singurul lor portavion, „ nava blestemată” Amiral Kuznețov

ULTIMA ORĂ Rușii au retras într-un doc uscat singurul lor portavion, „ nava blestemată” Amiral Kuznețov

Amiral Kuznețov e singurul portavion al Federației Ruse. Acesta se află la cheu de mai mulți ani, fiind supus unui proces de mentenanță. Doar că, un lanț de accidente a pus sub semnul întrebării destinul bătrânei nave.

Publicația rusă Tass, citând surse din industria de apărare, a anunțat de câteva zile că portavionul va fi mutat într-un final într-un nou doc uscat. Publicația The War Zone a analizat unele imagini apărute pe rețelele de socializare și se pare că singurul portavion al Rusiei a fost în cele din urmă mutat într-un nou doc uscat extins.

Amiral Kuznețov se află în prezent la Șantierul Naval Sevmorput, cunoscut și ca Șantierul Naval 35, în regiunea Murmansk, aflată în nord-vestul Federației Ruse.

Acum, obiectivul rușilor e să grăbească lucrările de mentenanță ale navei, pe care să le finalizeze până în luna septembrie a acestui an.

Lanț de accidente pentru bătrânul portavion Amiral Kuznețov, singura navă de acest fel a Federației Ruse

2. Amiral Kuz... (amiral_kuznetov_48882000.jpg)

Amiral Kuznețov, singurul portavion al Federației Ruse se află în reparații încă din 2017

Aflat într-un proces de mentenanță, portavionul Amiral Kuznețov a suferit un lanț de accidente care i-a atras din partea presei internaționale adjectivul „blestemat”.

Coșmarul pentru Amiral Kuznețov a început încă din 2018 când docul plutitor în care era ancorat s-a scufundat în urma unei defecțiuni a alimentării cu energie electrică, cauzând căderea unei macarale pe puntea portavionului. Mai mulți muncitori de la atelierul de reparații a ambarcațiunii militare au fost răniți în incident. În plus, puntea de decolare/aterizare a navei a fost grav avariată, apărând o gaură de 4X5 metri.

Ulterior, în 2019, la bordul portavionului rus, aflat la cheu, a izbucnit un puternic incendiu. Cel puțin zece persoane au fost rănite, focul afectând lucrările navei.

În mod oficial, lucrările de mentenanță trebuiau să se termine încă de anul trecut.

Amiral Kuznețov este nava amiral a flotei rusești și singurul portavion din dotarea marinei, iar conform catalogării interne este un crucișător greu purtător de avioane. A intrat în serviciu în 1991.

De-a lungul timpului a purtat mai multe nume: Riga, Leonid Brejnev, Tbilisi, fiind în cele din urmă botezat după amiralul flotei URSS, Nikolai Gherasimovici Kuznețov.

Sursa: rador.ro


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

3 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

4 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

5 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.