ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

Forțele Aerospațiale Ruse (VKS) au început o relocare urgentă a aeronavelor din bazele aeriene din Crimeea ocupată, după o serie de explozii care au afectat bazele aeriene Saki și Gvardeiskoe.

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării precizează că, după incidentele recente în care mai multe baze militare ruse din Crimeea au fost distruse în urma unor explozii, Rusia a decis să-şi mute aviaţia de luptă pe alte aerodromuri.

„După evenimentele recente din Crimeea, ruşii își mută urgent avioanele și elicopterele în adâncul peninsulei și pe aerodromurile Federației Ruse. Ocupantul (armata rusă n.r.) întreprind măsuri pentru a transfera parțial echipamentele aviatice de pe aerodromurile din Crimeea către ale aerodromuri aflate pe teritoriul Federației Ruse, a informat serviciul de presă al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării.

Potrivit informațiilor comunicate de GUR, a fost înregistrat zborul a cel puțin 24 de avioane și 14 elicoptere. În special, pe 17 august, a avut loc un zbor cu trei elicoptere KA-27 ale aviației navale a Flotei Mării Negre către Chersonese, Sevastopol şi alte 8 elicoptere au zburat spre Krasnodar.

În plus, 3 avioane Su-35S, 3 avioane Su-34 și 5 avioane CU-27/Z0SM au fost transferate de pe aerodromul Belbek pe aerodromurile situate pe teritoriul Federației Ruse.

În dimineața zilei de 16 august, au avut loc explozii în districtul Dzhankoi din Crimeea ocupată de ruşi. Au fost raportate explozii la depozitele de muniție, la o centrală electrică, precum și la un important nod feroviar din nordul peninsulei folosit de armata rusă pentru a transporta trupe și echipamente spre Melitopolul ocupat.

Ministerul rus al Apărării a dat vina pe un „sabotaj” pentru exploziile de la un depozit de muniții din peninsula Crimeea ocupată.

„În dimineața zilei de 16 august, ca urmare a unui sabotaj, un depozit militar din apropierea satului Dzhankoi a fost avariat”, a declarat ministerul rus al Apărării într-un comunicat de presă. Totodată, ministerul rus nu a precizat cine se află în spatele sabotajului și dacă există suspecți.

De asemenea, mai multe explozii au fost semnalate în dimineața zilei de 16 august, în Crimeea, în zona bazei aeriene din localitatea Gvardeiskoe, districtul Simferopol. Conform informaţiilor publicate de mass-media ucraineana la Gvardeiskoe ar fi fost desfăşurat cel de-al 37-lea regiment de aviație mixt al Forțelor Aerospațiale Ruse (VKS), format din două escadrile (12 Su-24M și 12 Su-25SM).

Informațiile despre aceste explozii au venit la o săptămână după exploziile de la aerodromul militar din Novofedorivka , lângă orașul Saki, în Crimeea ocupată. Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că nouă avioane rusești au fost distruse în Novofedorivka.

SURSA: defenseromania.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean