ULTIMA ORĂ UDMR blochează desființarea Secției Speciale!

ULTIMA ORĂ UDMR blochează desființarea Secției Speciale!

La ședința Coaliției, UDMR a condiționat votul pentru adoptarea proiectului de legea care prevede desființarea Secției Speciale, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Mai exact, liderii Uniunii au cerut ca dosarele de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) să fie trimise la Parchetul General, și nu la DNA.

Potrivit surselor citate, subiectul nu a fost tranșat în ședința Coaliției. Ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost însărcinat să găsească o soluție împreună cu UDMR.

De precizat că proiectul de lege se află în dezbaterea Comisiei Juridice din Camera Deputaților, iar fără votul parlamentarilor UDMR Coaliția nu are majoritate pentru a desființa Secția Specială.

Guvernul a aprobat în 18 februarie proiectul legii privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, care ar urma să intre la votul Parlamentului. "Este o promisiune a coaliţiei de guvernare şi o recomandare pentru respectarea MCV”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a acuzat o "ineficiență crasă” a acestei Secții la care s-au adunat aproape 6.000 de dosare nesoluționate.

Este vorba de proiectul făcut în mandatul fostului ministru al Justiției Cătălin Predoiu, din care au fost însă eliminate articolele care se refereau la "super-imunităţile" judecătorilor şi procurorilor, ceea ce a stârnit scandal în Consiliul Superior al Magistraturii, care, de altfel, l-a avizat negativ.

Comisia de Munca a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ, marti, proiectului de lege privind desfiintarea Sectiei Speciale. Parlamentarii UDMR au chiulit de la sedinta, astfel incat PSD a reusit sa aiba majoritate.

Conform unor surse politice, reprezentantii UDMR au lipsit de la vot. Si Comisia pentru Drepturile Omului a dat recent aviz negativ pentru desfiintarea Sectiei Speciale.

„Am sperat degeaba. Ati avut dreptate: Aviz negativ pentru desfiintarea SIIJ dat de membrii Comisiei de Munca din CD. Sa vedem ce raport va da Comisia Juridica: favorabil sau nu! Lupte grele..”, a comentat fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall.

PNL si USRPLUS au 9 parlamentari in comisie, PSD are 7, AUR are 3 reprezentanti, iar UDMR si minoritatile au cate un reprezentant.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale