ULTIMA ORĂ/Kovesi a început consultările statelor membre pentru operaționalizarea Parchetului european

ULTIMA ORĂ/Kovesi a început consultările statelor membre pentru operaționalizarea Parchetului european

Șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kövesi, a început consultările cu țările membre privind numărul de procurori delegați europeni care vor face anchetele propriu zise și transpunerea regulamentului EPPO în legislațiile interne. Prima țară consultată a fost Germania.

Kövesi s-a aflat ieri la Berlin și a avut discuții cu parlamentarii din Bundestag, din comisiile pentru justiție și afaceri europene, cu secretarul de stat din Ministerul Justiției responsabil de EPPO, Christian Lange, și cu procurorul general federal, Peter Frank.

Potrivit unui comunicat al Bundestag, Kövesi a spus că trebuie să fie alocate resurse suficiente pentru operaționalizarea EPPO, un parchet european menit să combată frauda cu fonduri comunitare estimată la 50 de miliarde de euro anual.

Secretarul de stat din Ministerul Federal al Justiției și Protecției Consumatorilor, Christian Lange (SPD), a asigurat-o pe Kövesi că guvernul federal va face totul pentru a se asigura că EPPO își poate începe activitatea în noiembrie, așa cum a fost planificat și să acționeze eficient. ”Este de sperat că toate țările (membre al EPPO – n.r.) vor aloca procurori delegați și resurse bugetare suficiente. Republica Federală va pune la dispoziție 11 procurori”, a declarat oficialul german la întâlnirea cu Kövesi.

Astăzi, Kövesi se află la Paris pentru discuții similare cu oficialii francezi. Până în aprilie, șefa Parchetului european va merge pentru consultări în toate cele 22 de țări membre EPPO, inclusiv România. După centralizarea tuturor propunerilor, șefa EPPO va decide câți procurori delegați europeni va avea fiecare țară. SURSA: G4Media.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…