ULTIMĂ ORĂ/Numărul voturilor pentru moțiune a ajuns la 247! PSD, în COLAPS!

ULTIMĂ ORĂ/Numărul voturilor pentru moțiune a ajuns la 247! PSD, în COLAPS!

ULTIMĂ ORĂ/Numărul voturilor pentru moțiune a ajuns la 247! PSD, în COLAPS!

După ce deputații Cornel Itu și Horia Nasra au demisionat miercuri din PSD și s-au înscris în Pro România, partidul condus de Victor Ponta, numărul potențialelor voturi la moțiunea de cenzură ajunge la aproximativ 247.

Tot miercuri a demisionat din grupul PSD și senatorul Iustin Talpoș, semnatar al moțiunii de cenzură. Marți, alți doi deputați social-democrați, Mihăiță Găină și Emanuel Iuliu Havrici au părăsit partidul condus de Viorica Dăncilă. Tot prin demisie din partid a plecat, săptămâna trecută, și senatorul PSD Emanoil Savin, fost primar al Bușteniului.

Liderul minorităților naționale din Camera Deputaților, Varujan Pambuccian, a anunțat miercuri că jumătate dintre cei 16 deputați ai grupului vor vota moțiunea de cenzură.

Astfel, cu cei opt parlamentari de la minorități și cu cei doi deputați plecați azi din PSD, numărul voturilor potențiale la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă ajunge la 247. Pentru a fi adoptată, moțiunea are nevoie de minimum 233 de voturi. Documentul a fost semnat de 237 de parlamentari de la toate partidele.

UPDATE/Orban: Contăm pe încă 9 voturi la moțiune pe lângă cele 237 de semnături / PNL nu va renunța la cota unică

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat miercuri că, în afară de cele 237 semnături de pe moțiunea de semnătură, ”mai contăm pe cel puțin alte 7 voturi, la care s-au adăugat alți doi parlamentari care au anunțat plecarea din PSD”. Reamintim că pentru a trece moțiunea e nevoie de 233 de voturi.

”Am luat decizia ca toți parlamentarii PNL să fie prezenți sâmbătă în Parlament, suntem pregătiți să participăm. Vom discuta cu toți partenerii noștri, vom face prezența și în funcție de calcul vom lua decizia după consultări cu toți partenerii din Opoziție”, a mai spus Orban când a fost întrebat cum se vor comporta liberalii sâmbătă, în ziua în care PSD a programat votarea moțiunii de cenzură.

Orban a mai spus că PSD nu va face cvorum de ședință sâmbătă, arătând că ”vom face tot ce e posibil ca moțiunea să fie dezbătută și votată într-o zi în care toți parlamentarii să poată fi prezenți”.

Șeful PNL a mai spus că partidul ”nu va renunța niciodată” la cota unică de impozitare de 16%, pe care a numit-o ”piatră de temelie pentru noi”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...