Ultimul discurs al lui Trump ca președinte: Mișcarea noastră e abia la început

Ultimul discurs al lui Trump ca președinte: Mișcarea noastră e abia la început

Donald Trump spune, în ultimul său discurs în calitate de președinte al SUA, că „se va ruga pentru succesul” administrației lui Joe Biden și că mișcarea politică pe care a creat-o „e abia la început”, potrivit  Sky News .


 

Trump mai spune că toată lumea din SUA a fost „îngrozită” de revoltele de la Capitoliu, potrivit fragmentelor din discurs făcute publice de Casa Albă.

„Violența politică este un atac asupra a tot ceea ce prețuim ca americani. Nu poate fi tolerată”, a spus el.

„Acum, când mă pregătesc să predau puterea unei noi administrații, miercuri la prânz, vreau să știți că mișcarea pe care am creat-o abia începe”, se arată în discurs.

„Agenda noastră nu era despre dreapta sau stânga, nu despre republicani sau democrați, ci despre binele unei națiuni - și asta înseamnă întreaga națiune”, mai spune Trump.

El spune că administrația sa a „restabilit puterea americană în țară și leadershipul american în străinătate” și „a construit cea mai mare economie din istoria lumii”. Trump adaugă că sub conducerea sa, Statele Unite „și-au revitalizat alianțele și au unit țările lumii pentru a rezista Chinei mai mult ca niciodată”.

„Ca urmare a diplomației noastre îndrăznețe și a realismului bazat pe principii, am realizat o serie de acorduri istorice de pace în Orientul Mijlociu. Este începutul unei noi ere pentru un nou Orient Mijlociu, iar noi ne aducem soldații acasă”, mai spune Trump.

El adaugă că este „foarte mândru” că a fost primul președinte din ultimele decenii care „nu a început noi războaie”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...