Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Un arheolog grec este "aproape sigur" că a descoperit mormântul lui Aristotel

Arheologul grec Kostas Sismanidis a anunțat joi, cu ocazia Congresului Internațional 'Aristotel 2400 de ani', desfășurat la Salonic, că este "aproape sigur" că a identificat mormântul celebrului filosof elen care a murit în anul 322 î.Hr., conform huffingtonpost.com.

Kostas Sismanidis este de părere că o necropolă în formă de potcoavă din orașul antic Stagira (70 km est de Salonic), orașul în care s-a născut Aristotel, în anul 384 î.Hr., ar fi adăpostit cenușa filosofului. Deși nu are nicio dovadă directă că este vorba de mormântul lui Aristotel, Sismanidis susține că locația se potrivește unei descrieri a necropolei datând din secolul XI, făcută de un biograf arab al filosofului. Conform acestei descrieri, oamenii din Stagira au pus cenușa lui Aristotel într-o urnă pe care au dus-o în orașul lor.

"Deși nu avem dovezi directe, ci doar circumstanțiale, suntem de părere că toate indiciile duc către această teorie', conform căreia acesta este mormântului celebrului filosof, a susținut Sismanidis în cadrul conferinței.

Posibila descoperire realizată de Sismanidis este rezultatul a peste 20 de ani de studii și săpături arheologice.

Inițial se credea că Aristotel a fost înmormântat la Chalcis, un oraș de pe insula elenă Euboea, locul unde a murit din cauza unei afecțiuni stomacale. Chalcis se află la aproximativ 480 de kilometri distanță de Stagira.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

2 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară