Un bărbat a fost arestat după ce a forţat intrarea în Cetatea Vaticanului

Un bărbat a fost arestat după ce a forţat intrarea în Cetatea Vaticanului

Un bărbat a fost arestat joi seară după ce, aflat la volanul unui autoturism, a forţat intrarea în Cetatea Vaticanului, a anunţat Sfântul Scaun.

Vatican

Maşina a ajuns la intrarea dinspre est a Vaticanului şi a trecut în mare viteză prin două filtre de control, cel al Gărzii Elveţiene Pontificale şi cel al Jandarmeriei Sfântului Scaun, a precizat comunicatul, scrie Agerpres.

Iniţial, şoferul maşinii s-a apropiat şi a fost întors din drum de Garda Elveţiană. După această manevră, şoferul a revenit şi a forţat intrarea în Vatican.

În încercarea de a opri maşina, unul dintre membrii Jandarmeriei Sfântului Scaun a tras cu arma din dotare în pneurile din faţă ale autoturismului. Chiar dacă jandarmul a nimerit maşina în aripa din faţă stânga, şoferul a continuat să accelereze.

Vehiculul a pătruns în interior, dincolo de poartă, şi a ajuns în Curtea San Damaso, curtea centrală a Palatului Apostolic. Odată aflat acolo, şoferul a coborât din maşină de bună voie şi a fost arestat, se mai spune în comunicatul Sfântului Scaun.

Bărbatul, de circa 40 de ani, a fost imediat examinat de un medic , care l-a găsit într-o stare de "alterare psiho-fizică".

Potrivit Sfântului Scaun, bărbatul se află în prezent în custodie în cazarma Jandarmeriei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…