Un bărbat care și-a îndepărtat intenționat prezervativul în timpul unui act sexual, condamnat la închisoare cu suspendare în Olanda pentru „stealthing”

Un bărbat care și-a îndepărtat intenționat prezervativul în timpul unui act sexual, condamnat la închisoare cu suspendare în Olanda pentru „stealthing”

Khaldoun F., în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat în Olanda la trei luni de închisoare cu suspendare fiindcă și-a înlăturat în mod intenționat și fără consimțământul partenerei sale prezervativul în timpul actului sexual, relatează Daily Mail.

Bărbatul a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Cu toate că a fost condamnat la închisoare cu suspendare , bărbatul a scăpat de acuzația de viol. Acesta a pledat vinovat de constrângere la tribunalul din Rotterdam după ce și-a îndepărtat prezervativul fără a-și înștiința partenera, deși cea din urmă l-a atenționat înainte că nu dorește să întrețină relații sexuale neprotejate.

Instanța a atenționat că bărbatul „a expus-o pe femeie la riscul de a contracta boli cu transmitere sexuală și la o sarcină nedorită".

Bărbatul, care s-a născut în Siria, i-a trimis acesteia mesaje după actul sexual, inclusiv unul în care scria „vei fi bine".

Magistrații au hotărât că nu a fost vorba de viol, fiindcă a existat „un acord între suspect și reclamantă” cu privire la relația sexuală, iar constrângerea se referă doar la faptul că nu a utilizat prezervativul.

În plus, Khaldoun F. trebuie să plătească o amendă în valoare de 1.000 de euro .

Într-un alt caz, judecătorii au absolvit un bărbat, în vârstă de 25 de ani, după ce au constatat că acesta că nu și-a scos prezervativul, ci a omis să și-l pună. Ruben R., din Rotterdam, a afirmat că i-a solicitat de bunăvoie partenerei sale un prezervativ, însă a „uitat” să și-l pună în „căldura momentului”.

Ulterior, instanța l-a achitat.

Legea olandeză nu are o infracțiune specifică împotriva „stealthing-ului” (n. red. înlăturarea prezervativului în timpul actului sexual fără acordul partenerului), însă acestea au fost primele hotărâri cu privire la această practică, conform postului public de televiziune NOS, adăugând că au existat decizii asemănătoare în țări precum Germania, Elveția și Noua Zeelandă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...