Un bărbat, tată a peste 550 de copii, a fost dat în judecată pentru a fi oprit să-și mai doneze sperma

Un bărbat, tată a peste 550 de copii, a fost dat în judecată pentru a fi oprit să-și mai doneze sperma

Un donator de spermă olandez, acuzat că ar fi tatăl a cel puțin 550 de copii, a fost acționat în justiție de o Organizație olandeză care încearcă să-l oprească să mai facă alți copii, potrivit EL PAÍS .

Spermatozoizi. FOTO Shutterstock

Jonathan M., cum este numit în presa olandeză, are 41 de ani și a fost trecut pe lista neagră în Olanda, după ce Societatea Olandeză de Obstetrică și Ginecologie (NVOG) avertizase atunci că avea deja 102 copii, la 11 clinici de fertilitate diferite.

Bărbatul a continuat însă să doneze spermă î n străinătate, inclusiv prin intermediul Internetului. Fundația Donorkind, o organizație olandeză care facilitează reuniunea copiilor donatori susține că Jonathan M. este deja tatăl a cel puțin 550 de copii în Olanda și la nivel internațional.

Organizația cere în instanță, într-un proces care este o premieră în această țară, impunerea unor măsuri de precauție pentru a-l împiedica să mai aibă alți copii și cere ca toate mostrele de material seminal de la el deja stocate să fie distruse, cu excepția celor rezervate femeilor care au avut deja un copil și care doresc un frate genetic pentru acesta.

Minimum 25 de copii de la un donator

În Olanda, donatorii de spermă nu trebuie să aibă mai mult de 25 de copii sau să lase însărcinate mai mult de 12 femei. Măsura a fost gândită tocmai pentru evitarea incestul involuntar și consecințelor care decurg de aici, inclusiv a eventualelor probleme psihologice pentru copiii donatorilor care riscă altfel să descopere că au sute de frați.

Parlamentul olandez ia în calcul un proiect de lege care ar împiedica din punct de vedere legal ca o persoană să doneze spermă pentru mai mult de 12 familii, atât în interiorul, cât și în afara țării.

O astfel de inițiativă se lovește însă de faptul că între clinicile de fertilitate nu se fac schimburi de date.

Este și breșa care i-a permis lui Jonathan M. să facă donații în zeci de clinici fără să atragă atenția.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”