Un caz clasic de mafiotism PSD

Un caz clasic de mafiotism PSD

  • In 2018, fostul jurnalist Cristian Zărescu şi-a amintit cã deţinea din 2012 un teren extravilan de 1.200 m.p. în Sãruleşti. Tot în 2018, deşi nu avea resurse financiare, Zărescu a “cumpãrat” jumãtate dintr-o vilã din Bragadiru, al cãrei proprietar figura fostul şef ADP4, Marian Goleac, trimis în judecatã de DNA pentru cã şi-a falsificat diplomele de studii
  • In 2020, Zărescu îşi mai aminteşte, dupã 8 ani, cã mai are un teren intravilan în Dãrãşti, dezvăluie  Curentul .

 Pânã în primãvara anului 2016, Cristian Zărescu a fost unul dintre jurnaliştii de teren cunoscuţi în România. Insã, ca orice jurnalist de rând care primea salariul minim pe economie pe cartea de muncã şi restul de bani ca “drepturi de autor”, acesta era cunoscut drept un tip foarte modest din punct de vedere financiar. Atât de modest, încât, uneori, nu-şi permitea sã-şi cumpere un kilogram de ardei gras din piaţã pe motiv cã este foarte scump.

Anul 2016 a fost însã şansa expasiunii financiare a lui Cristian Zãrescu. Atunci, cu ocazia alegerilor locale Cristian Zãrescu, a decis sã pãrãseascã brusc mass-media şi sã se alãture staff-ului de campanie al primarului interimar din acel moment al Sectorului 4, pesedistul Daniel Bãluţã, care a şi câştigat alegerile locale din acel an.

 

Dovedind abilitãţile unui bun executant de ordine (uneori îndeplinite cu un zel ce exceed cadrul legal), Zărescu s-a transformat rapid dintr-un jurnalist combativ într-o rotiţã componentã a unui mecanism tenebros care susţine funcţionarea gãunoasã a Primãriei sector 4.

Deşi necunoscãtor al administraţiei publice locale, datoritã abilitãţilor sale de a se orienta şi conforma, Cristian Zărescu a reuşit în doar patru ani sã devinã cunoscut în Primãria sector 4 drept mâna dreaptã a primarului Daniel Bãluţã.

Urmare a misiunilor îndeplinite cu succes în beneficiul şefului sãu direct, la începutul anului 2019 Zărescu a fost promovat de primarul Bãluţã drept coordonator al departamentului online de “forță de reacție rapidă” al PSD Bucureşti.

Ajuns pe cai mari şi în politica dâmboviţeanã, Zărescu a devenit din aghiotant şi şofer al edilului, un fel de miniprimar. Practic, nimeni nu intrã la primarul Bãluţã, ori la alte departamente din Primãria sectorului 4 şi nimeni nu mişcã nimic dacã nu ia legãtura cu fostul jurnalist.

Chiar şi audienţele acordate cetãţenilor din sectorul 4, la care ar trebui sã fie musai prezent primarul Bãluţã, sunt ţinute exclusiv de Cristian Zărescu, care nu are însã studii de specialitate în administraţie publicã localã, el fiind absolvent al “universitãţii” Bioterra – instituţie de învãţãmânt superior de unde şi-au procurat diplome de studii ”universitare” o serie de angajaţi ai unor instituţii de forţã ale Statului Român.

Muncã multã, moncher! – ar spune majoritatea celor care urmãresc activitatea lui Zărescu.

Insã aceastã muncã “extenuantã” excutatã cu prea mult zel şi pe alocuri ilegal în slujba exclusivã a intereselor edilulului Bãluţã a fost rãsplãtitã cu vârf şi îndesat.

Astfel cã în doar patru ani, fostul jurnalist sãrac a devenit un mic “chiabur”.

Numai cã, deşi a dovedit cã e bãiat priceput la îndeplinit ordine, Zãrescu a demonstrat cã este extrem de inabil în chestiuni economice şi juridice, cu toate cã susţine cã a fãcut Facultatea de Management. Atât de inabil, încât s-a încurcat într-un mod penal în ceea ce priveşte averea pe care a acumulat-o în mandatul de primar al edilului Bãluţã!

  • 2017 – doar o garsonierã şi un salariu modest

Conform declaraţiei de avere pe care a depus-o în 29 mai 2017, adicã la aproape un an dupã ce se angajase consilier al primarului Bãluţã, Cristian Zãrescu menţiona cã deţine din anul 2002 o garsonierã de 42 m.p în Piaţa Alba Iulia din Bucureşti. La venituri din salarii, Zãrescu a bifat  un net de 38.601 lei obţinut în cursul anului 2016. Adicã 14.161 lei – salariu de la Primãria sector 4 şi 24.440 lei – indemnizaţie de la ADP sector 4 (unde a fost promovat de primarul Bãluţã drept membru în Consiliul de Administraţie).  Atât şi nimic mai mult!

zărescu Deci, doar o garsonierã şi un venit net de 38.601 lei (echivalentul a aproximativ 8.600 euro. la cursul mediu leu/euro comunicat de BNR pentru anul 2016).

In rest nimic! Nu terenuri intravilane sau extravilane, nu maşini, nu bijuterii, nu conturi, nu plasamente, nu datorii la bãnci sau la persoane fizice.

  • In 2018, Zãrescu îşi aminteşte cã mai are un teren din 2008! Başca devine proprietar pe 50% dintr-o vilã în Bragadiru, fãrã sã poatã justifica “cumpãrarea” cu venituri

In mod surprinzãtor însã, începând cu 2018, averea lui Cristian Zãrescu a început sã “explodeze”.  Culmea însã, în lipsa unor venituri declarate care sã susţinã trendul boom-ului!

zărescu Aşa se face cã în declaraţia de avere depusã, pe 7 iunie 2018, precizeazã cã în 2017 a obţinut venituri totale nete de 55.863 lei (echivalentul a aproximativ 12.300 euro la cursul mediu leu/euro comunicat de BNR pentru anul 2017), provenind din salariu încasat de la Primãria sector 4 (29.864 lei) şi din indemnizaţia obţinutã în calitate de membru al CA al ADP sector 4 (25.999 lei).

La capitolul “Clãdiri” însã, pe lângã garsoniera de 42 m.p. din Piaţa Alba Iulia dobânditã în 2002, Cristian Zãrescu precizeazã cã în 2017, a devenit proprietar pe 50% dintr-o casã de locuit (vilã) în suprafaţã totalã de 400 m.p., situatã în comuna Bragadiru (jud. Ilfov).

Cum va explica oare în faţa Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) “consiglierul” primarului Bãluţã cã a reuşit sã devinã apropitar pe jumãtate dintr-o vilã de 400 m.p. situatã în Bragadiru, în condiţiile în care venitul anual încasat legal nu-i permitea sã cumpere nici jumãtate de garsonierã în Ferentari şi nu menţioneazã niciun credit sau împrumut?

Cel mai probabil se va încurca în explicaţii, în condiţiile în care surse oficiale din cadrul Primãriei sector 4 şi ADP sector 4 susţin cã respectiva tranzacţie ar fi de fapt o acoperire a averii unui personaj recent trimis în judecatã de DNA sub acuzaţia de înşelãciune. Este vorba despre Marian Goleac, un individ care vreme de peste un deceniu a fost sprijinit de Daniel Bãluţã sã deţinã funcţii de conducere în cadrul Primãriei sector 4 şi ADP sector 4, deşi se cunoştea faptul cã acesta se folosea de diplome false de Bacalaureat şi de facultate.

Mai mult, deşi în declaraţia de avere din anul 2017 nu menţiona ca fiind deţinãtor al vreunui teren intravilan sau extravilan, în 2018 Zãrescu îşi aduce aminte, brusc (!!!), cã este proprietar – încã din anul 2008 (!!!) – al unui teren extravilan în suprafaţã de 1.200 m.p. situat în comuna Sãruleşti (jud. Cãlãraşi).

  • Salariul “consiglierului” lui Bãluţã explodeazã, declaraţia de avere se “recorecteazã”

In declaraţia de avere depusã un an mai târziu, pe 17 mai 2019, asistãm iarãşi la surprize-surprize! Studiind capitolul “Venituri din salarii” se observã cã salariul obţinut de la Primãria sector 4 obţinut de “consiglierul” bun-executant al lui Daniel Bãluţã a explodat precum pandemia de #coronavirus, în condiţiile în care alţi subordonaţi ai lui edilului au suferit tãieri salariale, nu au primit tichete de vacanţã, ori au fost concediaţi abuziv pe motiv de “lipsã de finanţare bugetarã”.

Astfel, venitul lui Zãrescu creşte în 2018 de 2,5 ori faţã de anul anterior, “consiglierul” ajungând la un venit salarial net anual de 75.721 lei. Pe lângã acea sumã, Zãrescu mai menţioneazã alţi 29.424 lei, obţinuţi graţie funcţiei de membru în CA-ul ADP sector 4 – societate comercialã deţinutã integral de Consiliul Local Sector 4, condusã de prietenul sãu, falsificatorul de diplome, Marian Goleac.  Aşa se face cã la capitolul “Venituri salariale”, Zãrescu a bifat un net 105.145 lei aferent anului precedent (echivalentul a 22.594 euro, la un cursul mediu anual comunicat de BNR pentru anul 2018).

zărescu In aceeaşi declaraţie de avere, la secţiunea “Terenuri”, Cristian Zãrescu revine cu extravilanul din Sãruleşti, iar la capitolul “Clãdiri” bifeazã garsoniera dobânditã în anul 2002 şi casa de locuit din Bragadiru achiziţionatã în anul 2017.

Numai cã de aceastã data Zãrescu precizeazã cã deţine doar 40% din suprafaţa vilei, nu 50% aşa cum menţionase în declaraţia de avere din urmã cu un an, deşi nu scrie nicãieri cã acesta ar fi înstrãinat 10% din ceea ce cumpãrase iniţial. Culmea este cã deşi procentul de proprietate deţinut se micşoreazã scriptic, suprafaţa din vila din Bragadiru raportatã ca fiind în proprietatea “consiglierului” rãmâne intactã (200 m.p.).

  •  Zãrescu îşi mai aminteşte dupã 8 ani cã mai are încã un intravilan de circa 1.000 mp în Dãrãşti

Şi, ajungem în anul 2020. Ai lucrurile se complicã şi mai mult, cãpãtând o tentã penalã ! In declaraţia de avere depusã în 2 iunie a.c., în afarã de garsoniera din Piaţa Alba Iulia pe care a dobândit-o în 2002, de vila din Bragadiru cumpãratã în 2017 şi de terenul extravilan din Sãruleşti pe care zice cã l-a cumpãrat în 2008 (dar de care şi-a amintit abia zece ani mai târziu, în 2018 !!!), omul de încredere al primarului Daniel Bãluţã o comite grav, fiind pasibil de sãvîrşirea infracţiunii de fals în declaraţii !

Astfel, Cristian Zãrescu îşi aduce aminte, dintr-o datã (!!!), cã mai deţinea un teren încã din … anul 2012. De aceastã data vorbim despre un teren intravilan, situat în comuna Dãrãşti (jud. Ilfov), în suprafaţã de 946 de m.p.

Si acesta nu ar fi singurul lucru interesant!

zărescu Studiind capitolul “Venituri salariale”, se observã cã venitul net încasat în 2019 de “locotenentul” lui Bãluţã de la Primãria sector 4 a atins fabuloasa sumã de 95.141 lei, în vreme ce indemnizaţia anualã netã primitã de la CA-ul condus de falsificatorul Marian Goleac a sãrit la 30.136 lei.

Practic, în 2019, venitul net încasat de Cristian Zãrescu a fost de 125.277 lei (echivalentul a 26.400 euro, la cursul mediu anual leu-euro comunicat de BNR). Probabil din acest motiv, al bunãstãrii financiare, Zãrescu şi-a cumpãrat în 2019 şi un autoturism marca “Mercedes”, pe care l-a bifat în declaraţia de avere, fãrã însã a menţiona modelul.

Aruncând o privire retrospectivã, se observã cã în doar patru ani de mandat al lui Daniel Bãluţã, veniturile obţinute de “consiglierul” acestuia, Cristian  Zãrescu, au crescut precum Fãt Frumos din poveste, iar acest lucru s-a întâmplat într-o perioadã de austeritate salarialã dispusã în Primãria sector 4 dupã bunul plac al primarului Bãluţã.

  • De când a ajuns “consiglierul” lui Bãluţã, Zãrescu a devenit şi globe- trotter

Conform paginii sale de Facebook, de când a devenit funcţionar în Primãria condusã de Bãluţã, Cristian Zãrescu a devenit un împãtimit al ascensiunilor montane externe, dar şi un iubitor al toaletelor scumpe.

Astfel, deşi expediţiile montane externe nu sunt ieftine, de când lucreazã în Primãria Sectorului 4, Cristian Zãrescu nu a fãcut niciun rabat din a-şi hrãni dorinţa de cãţãrare. Insã nu pe munţii autohtoni, ci în destinaţii extrem de scumpe, neaccesibile unui alpinist care are ca venit doar salariul.

Spre exemplu, în intervalul ianuarie 2017 – februarie 2019, din venitul de “consiglier”, Cristian Zãrescu şi-a permis sã bifeze cel puţin cinci expediţii montane externe extrem de costisitoare, dar şi în diverse vacanţe şi city-break-uri scumpe.

zărescu De exemplu, în 2017, în afarã de partea de vilã dobânditã în Bragadiru şi în afara traiului de zi cu zi, Zãrescu a bifat în ianuarie 2017 o expediţie la vulcanul Ojos del Salado (situat în Anzii Cordilieri, la granița dintre Argentina și Chile, în America de Sud), iar în august acelaşi an a urcat pe vârful Kazbek (Munţii Caucaz, Georgia).

Apoi, ca sã se relaxeze dupã atâta cãţãrat a plecat, în noiembrie 2017, într-o excursie la Praga.

zărescu In februarie 2018, “alpinistul” Cristian Zãrescu a dat fuga pe vârful Cotopaxi (în Munții Anzi, în vestul Cordilierei Orientale, la circa 50 km de Quito – Ecuador), iar în august acelaşi an a plecat din nou, de aceastã data pe vârful Elbrus (Rusia, la graniţa dintre Europa şi Asia).

zărescu  La nici şase luni, în februarie 2019, Zărescu a plecat în Argentina, pe vârful Aconcagua. O altã expediţie deloc subţire din punct de vedere financiar.

zărescu Modelul prin care Cristian Zărescu a devenit brusc posesorul unei zestre imobiliare care nu îşi regãseşte acoperirea în veniturile câştigate nu este însã unic în Primãria sector 4. Existã şi alte personaje apropiate de tandemul Goleac – Bãluţã, angajate în Primãria sector 4 sau în ADP 4, care prin diverse manevre goale de conţinut au acoperit afaceri imobiliare care miros a penal.

  • Zãrescu, martor “uituc”, dar de bunã credinţã, în dosarul penal al colegului şi partenerului sãu, falsificatorul de diplome Marian Goleac,

Interesant este cã în rechizitoriul prin care Marian Goleac (fostul şef al ADP 4 – considerat creierul afacerilor dubioase derulate în Primãria sector 4) a fost trimis în judecatã pentru cã a folosit peste 10 ani diplome false de studii pentru a ocupa funcţii de conducere, se menţioneazã faptul cã numitul Zãrescu Cristian a fost citat în calitate de martor, deoarece era membru în Consiliul de Administraţie a ADP 4 – societate comercialã deţinutã integral de Consiliul Local al Sectorului 4.

In mod surprinzãtor, deşi cunoştea ca jurnalist încã din 2010, ca urmare a publicãrii în mass-media a unor materiale care demonstrau cã Marian Goleac deţinea diplome de studii false, Zãrescu a declarat în faţa procurorilor DNA, sub jurãmânt (!!!), cã habar nu a avut niciodatã de falsurile prietenului sãu Goleac şi al lui Bãluţã!

In mod ciudat, procurorul DNA care a instrumentat dosarul falsificatorului Marian Goleac nu a observat legãtura imobiliarã dintre acesta şi Zãrescu şi a considerat adevãratã depoziţia “consiglierului” lui Daniel Bãluţã.

Culmea este cã în timp ce procurorii DNA au omis aceste legãturi periculoase, deşi trimis în judecatã sub acuzaţia de înşelãciune, Marian Goleac – care era şi încã mai este creierul din Primãria sector 4 – nu se sfieşte sã se laude în târg cu relaţiile pe care le are cu procurori, judecãtori, personaje din serviciile secrete, “deontologi” din mass-media sau din MAI…

Insã despre aceste “legãturi”, dar şi despre afacerile de zeci de milioane de euro cu tentã penalã derulate în Primãria sector 4, vom reveni pe larg.

  • Cristian Zãrescu: “Ce sã declar? Dã-i bãtaie şi scrie ce vrei!”

Respectând Codul deontologic al Jurnalistului, i-am remis “consiglierului” Cristian Zãrescu un set de întrebãri privind “nãzdrãvãniile” din declaraţiile de avere depuse în perioada 2017 – 2020, atât prin intermediul Primãriei sector 4 (n.n. – cererea remisã in data de 17.07.2020 a fost înregistratã în data de 20.07.2020 sub nr. 47.315), cât şi prin intermediul aplicaţiei whatsapp pe telefonul sãu mobil. zărescu  

Deoarece pânã la ora redactãrii materialului jurnalistic nu am primit niciun rãspuns, am revenit cu un telefon la Primãria sector 4, de unde am fost asiguraţi cã vom fi contactaţi de Cristian Zãrescu.

Ulterior, dupã o aşteptare şi încã o discuţie cu un un angajat al Primãriei sector 4, am fost contactaţi telefonic de Cristian Zãrescu. Pe un ton arogant, acesta a susţinut nu doreşte sã rãspundã la întrebãrile remise.

zărescu “Ce sã declar? Dã-i bãtaie şi scrie ce vrei!”, a fost rãspunsul sec al “consiglierului” lui Daniel Bãluţã.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…