Un cetățean azer a fugit din Aeroportul Chișinău. Premierul amenință cu demisii

Un cetățean azer a fugit din Aeroportul Chișinău. Premierul amenință cu demisii

Bărbatul de 38 de ani din Azerbaidjan a venit în R. Moldova cu un avion din Turcia, dar a părăsit Aeroportul Chișinău fără a-i fi controlate actele. Incidentul avut loc aseară și a ajuns în vizorul premierului moldovean care anunță că va urma o demisie din acest motiv fără a oferi alte detalii.

Un străin a părăsit ilegal Aeroportul Chișinău. FOTO: Border.gov.md

Cazul a avut loc duminică seara, la scurt timp după aterizarea avionului cu care străinul a ajuns la Chișinău, afirmă reprezentanții Poliției de Frontieră din Republica Moldova. „Poliția de Frontieră a emis o orientare pe numele unui cetățean al Azerbaidjanului în vârstă de 38 de ani, care în mod ilegal a părăsit teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Străinul a sosit în Republica Moldova ieri, 5 noiembrie 2023, cu o rută din R. Turcia”.

Oamenii legii au pornit pe urmele acestuia, dar și au cerut ajutorul cetățenilor. ,,Subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției s-au mobilizat și întreprind măsuri de localizare și reținere a unui cetățean străin care a intrat aseară ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta este din Azerbaidjan și are 38 de ani. Imediat după intrarea ilegală pe teritoriu țării noastre, Poliția a inițiat schimbul de informații cu țara sa de origine. Rugăm cetățenii care îl observă sau cunosc locul aflării sale să anunțe imediat Poliția”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Fugarul, încătușat în Capitală

Individul a fost reținut a doua zi pe teritoriul Capitalei, iar structurile de drept investighează cazul.

,,Angajații poliției au localizat bărbatul în capitală. Cazul urmează a fi documentat conform tuturor normelor legale. Mulțumim colegilor pentru activitate și cetățenilor pentru implicare”, au precizat reprezentanții IGP.

Între timp, prim-ministrul de la Chișinău, Dorin Recean, a declarat presei că ,,acest lucru s-a întâmplat pentru că au întârziat acele măsuri de securitate și respectiv foarte curând va urma o demisie. Despre asta vom vorbi în zilele următoare”.

Alt incident pe Aeroportul Chișinău

În luna iulie, pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău a avut loc un incident armat soldat cu două decese: un polițist de frontieră și un angajat responsabil de securitatea aerogării.

După acest caz, Ana Revenco a demisionat din funcția de șef al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la fel și Igor Trofimov, secretar de stat al MAI.

Iar nouă polițiști de frontieră au fost sancționați disciplinar . Cinci, între care șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) Rosian Vasiloi s-au ales cu mustrare aspră, iar ceilalți patru au fost concediați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?