Un cetățean chinez a fost expulzat din România după ce a stat 22 de ani în închisoare

Un cetățean chinez a fost expulzat din România după ce a stat 22 de ani în închisoare

Un cetățean chinez, condamnat pe viață pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav și eliberat condiționat în decembrie 2016 după ce a ispășit 22 de ani închisoare, a fost expulzat vineri de pe teritoriul României.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări, chinezul a fost condamnat la închisoare pe viață în anul 1994, pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav, faptă comisă împreună cu alți doi conaționali.

Oficiali din IGI au declarat că este vorba de Chai Yi Feng, acuzat că, în 1994, împreună cu doi conaționali — Tong Xiao Dung și concubina acestuia, Zhang Yi Duo, au omorât și jefuit un cuplu de chinezi din București.

Crima a avut loc într-un apartament din sectorul 2 al Capitalei, victimele fiind lovite cu corpuri contondente și apoi strangulate. Cadavrele au fost înghesuite în două geamantane, după care au fost abandonate în stufăriș, pe malul lacului Cernica. Mobilul crimei a fost jaful, cei doi soți având o afacere profitabilă în Complexul Europa.

La sfârșitul lunii decembrie 2016, Chai Yi Feng a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Codlea, după ispășirea a 22 de ani de închisoare. Potrivit competențelor, polițiștii de imigrări l-au preluat pe chinez și au efectuat demersurile necesare în vederea expulzării din România.

Polițiștii de imigrări l-au escortat pe chinez până la Punctul de Trecere a Frontierei Otopeni, de unde străinul a părăsit vineri teritoriul României cu o cursă de linie către țara de origine. La ieșire din țară, pe numele său a fost instituită măsura de nepermitere a intrării în țara noastră pentru o perioadă de 5 ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?