Un colaborator al administraţiei de ocupaţie din regiunea Herson, împuşcat în casa sa

Un colaborator al administraţiei de ocupaţie din regiunea Herson, împuşcat în casa sa

Vitali Gura ar fi murit însă înainte să poată fi transportat pentru îngrijiri în Crimeea ocupată.

„A fost un atentat la viaţa lui Vitali Gura, chiar în casa lui. Acum se află în spital cu multiple răni de glonţ, în stare gravă. Indivizi necunoscuţi au tras în Gura; aveau pistoale Makarov”, a dezvăluit o sursă pentru TASS, citat de Novaia Gazeta.

Sursa TASS spunea că starea oficialului din administraţia de ocupaţie era critică şi se lua în considerare transportul lui în Crimeea pentru îngrijiri medicale.

„Partizanii ucraineni au asasinat un colaborator al ruşilor ăn regiunea Herson care a fost împuşcat în apropierea casei sale...Guru a început să colaboreze cu autorităţile de ocupaţie de la începutul războiului”, a scris Nexta pe Twitter.

Localitatea Nova Kahovka, aflată sub controlul ruşilor, este situată la aproximativ 80 de kilometri est de Herson.

Şeful adjunct al administraţiei instalate de Rusia în regiunea Herson ocupată de trupele a negat vineri informaţiile potrivit cărora şeful administraţiei, Volodimir Saldo, ar fi suferit un accident vascular cerebral şi se afla în comă, a relatat Reuters. Într-o declaraţie pe Telegram, Kirill Stremousov a spus că relatările fac „parte din războiul informaţional al Ucrainei împotriva Rusiei”, deşi a confirmat că Saldo este bolnav şi „se odihneşte”. Radiodifuzorul de stat rus RT relatase că Saldo, un fost primar al oraşului Herson, care a fost numit în fruntea regiunii cu acelaşi nume, când trupele ruse l-au cucerit la începutul lunii martie, se afla în comă.

Forţele ucrainene pregătesc o contraofensivă pentru a recuceri regiunea Herson ocupată în mare parte de ruşi şi vizează liniile de aprovizionare şi depozitele de muniţie ruseşti.

Potrivit Novaua Gazeta, la 4 iulie, „autorităţile” pro-ruse din regiunea Herson au anunţat formarea unui nou „guvern”. Saldo spunea că noul „guvern” va include atât locuitori din Herson, cât şi oficiali ruşi. Din cei patru oficiali proaspăt numiţi unul singur era localnic, restul fiind ruşi.

Yevgeny Yunakov, un alt oficial de ocupaţie, a fost ucis pe 11 iulie, când un dispozitiv exploziv amplasat în maşina lui a explodat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”