Un consiliu din San Francisco clasifică asociaţia americană pentru arme NRA ca organizaţie teroristă

Un consiliu din San Francisco clasifică asociaţia americană pentru arme NRA ca organizaţie teroristă

Consiliul de Supraveghere din San Francisco a aprobat marţi, în unanimitate, o rezoluţie prin care National Rifle Association - NRA, organizaţie americană de lobby pentru dreptul de a purta arme - este clasificată ca organizaţie teroristă internă, transmite DPA.

Un membru al consiliului a introdus rezoluţia după atacul în masă din iulie, de la Festivalul Usturoiului din Gilroy, în nordul Californiei, soldat cu trei morţi - dintre care doi copii - şi 17 răniţi.

Rezoluţia menţionează atacurile în masă recente şi înmulţirea crimelor motivate de ură şi acuză NRA, cel mai influent grup de lobby pentru arme din SUA, de "propagandă care dezinformează şi urmăreşte să inducă în eroare publicul privind pericolul violenţei armate", de promovarea unor poziţii extremiste şi de înarmarea "indivizilor care ar fi intenţionat să comită sau au comis acte de terorism".

După atacul din Gilroy , au avut loc incidente similare în care şi-au pierdut viaţa 22 de oameni la El Paso, în Texas, nouă în Dayton, în statul Ohio, şi şapte în Odessa, din nou în Texas.

"Oamenii mor zilnic în această ţară", a spus consiliera Catherine Stefani într-un interviu acordat marţi unei televiziuni locale. "A nu face nimic nu este o opţiune. Şi asta e ceea ce continuă să facă NRA", a susţinut ea pe postul KTVU.

Rezoluţia propusă de Stefani propune clasificarea NRA ca organizaţie teroristă internă şi cere oraşului San Francisco şi autorităţilor locale să limiteze orice relaţii de afaceri ale furnizorilor şi contractanţilor lor cu organizaţia. De asemenea, cere liderilor din San Francisco să încurajeze alte autorităţi, inclusiv municipale, statale şi federale, să adopte poziţii similare privind NRA.

National Rifle Association a replicat pe Twitter că decizia este un atac nesăbuit împotriva "unei organizaţii care respectă legea, a membrilor săi şi a libertăţilor pe care le apără toţi aceştia". Într-un comunicat trimis televiziunii locale KTVU, NRA afirmă că "această acrobaţie ridicolă a Consiliului de Supraveghere este un efort de a abate atenţia de la problemele reale cu care se confruntă San Francisco, cum ar fi numărul mare de persoane fără adăpost, abuzul de droguri şi infracţiunile minore în creştere vertiginoasă, ca să ne referim doar la câteva. NRA va continua să acţioneze pentru apărarea drepturilor constituţionale ale tuturor americanilor iubitori de libertate". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...