Un controversat fost şerif din Arizona, graţiat de Trump, anunţă că va candida pentru Senat

Un controversat fost şerif din Arizona, graţiat de Trump, anunţă că va candida pentru Senat

Un controversat fost şerif din Arizona, care a evitat o posibilă detenţie după ce a fost graţiat de preşedintele Donald Trump, a anunţat marţi că va candida pentru Senatul SUA, informează miercuri dpa.

Republicanul Joe Arpaio, în vârstă de 85 de ani, a declarat că va candida "pentru a susţine agenda şi politicile preşedintelui Donald Trump, în misiunea sa de a face din nou America măreaţă (Make America Great Again)".

Trump l-a graţiat pe Arpaio în august, după ce acesta a fost găsit vinovat de sfidarea ordinului judecătoresc de a elimina criteriul rasist la arestarea de imigranţi ilegali.

Tratamentul aplicat de Arpaio posibililor imigranţi clandestini a atras atenţia asupra lui Arpaio, timp de peste 24 de ani şerif în comitatul Maricopa din acest stat din sud, cu majoritate covârşitoare republicană.

Arpaio, care s-a autointitulat "Cel mai dur şerif din SUA", a devenit notoriu pe plan naţional după ce a organizat o închisoare în aer liber, în corturi, unde deţinuţii erau obligaţi să poarte lenjerie roz. Temperaturile în unele părţi din Arizona pot atinge vara peste 40 de grade. El le-a cerut de asemenea ajutoarelor sale să caute imigranţi prin controale în trafic şi raiduri la angajatori.

Arpaio l-a susţinut pe Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, dar şi-a ratat propria candidatură pentru a fi reales şerif. Uşile politicii s-au deschis din nou în faţa fostului şerif după ce senatorul SUA, Jeff Flake, a anunţat în octombrie că nu va candida în alegerile din acest an pentru Congres. Flake a declarat că direcţia în care a luat-o dialogul politic în timpul administraţiei Trump este "periculoasă pentru democraţie".

Totuşi, Arpaio este departe de a fi sigur de succes, în condiţiile în care se aşteaptă ca Martha McSally, veterană şi membră a Congresului, să-şi anunţe la rândul său candidatura săptămâna aceasta. McSally a fost prima femeie-comandant din cadrul unui escadron de luptă al Forţelor Ariene ale SUA.

 

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!