Un controversat fost şerif din Arizona, graţiat de Trump, anunţă că va candida pentru Senat

Un controversat fost şerif din Arizona, care a evitat o posibilă detenţie după ce a fost graţiat de preşedintele Donald Trump, a anunţat marţi că va candida pentru Senatul SUA, informează miercuri dpa.

Republicanul Joe Arpaio, în vârstă de 85 de ani, a declarat că va candida "pentru a susţine agenda şi politicile preşedintelui Donald Trump, în misiunea sa de a face din nou America măreaţă (Make America Great Again)".

Trump l-a graţiat pe Arpaio în august, după ce acesta a fost găsit vinovat de sfidarea ordinului judecătoresc de a elimina criteriul rasist la arestarea de imigranţi ilegali.

Tratamentul aplicat de Arpaio posibililor imigranţi clandestini a atras atenţia asupra lui Arpaio, timp de peste 24 de ani şerif în comitatul Maricopa din acest stat din sud, cu majoritate covârşitoare republicană.

Arpaio, care s-a autointitulat "Cel mai dur şerif din SUA", a devenit notoriu pe plan naţional după ce a organizat o închisoare în aer liber, în corturi, unde deţinuţii erau obligaţi să poarte lenjerie roz. Temperaturile în unele părţi din Arizona pot atinge vara peste 40 de grade. El le-a cerut de asemenea ajutoarelor sale să caute imigranţi prin controale în trafic şi raiduri la angajatori.

Arpaio l-a susţinut pe Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, dar şi-a ratat propria candidatură pentru a fi reales şerif. Uşile politicii s-au deschis din nou în faţa fostului şerif după ce senatorul SUA, Jeff Flake, a anunţat în octombrie că nu va candida în alegerile din acest an pentru Congres. Flake a declarat că direcţia în care a luat-o dialogul politic în timpul administraţiei Trump este "periculoasă pentru democraţie".

Totuşi, Arpaio este departe de a fi sigur de succes, în condiţiile în care se aşteaptă ca Martha McSally, veterană şi membră a Congresului, să-şi anunţe la rândul său candidatura săptămâna aceasta. McSally a fost prima femeie-comandant din cadrul unui escadron de luptă al Forţelor Ariene ale SUA.

 

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

5 Circoteca proastelor în PSD! Mazetele lui Dragnea se păruiesc în public!

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări