Un expert german testează în China efectele a doi inhibitori ai SARS-CoV asupra noului coronavirus, 2019-nCoV

Un expert german testează în China efectele a doi inhibitori ai SARS-CoV asupra noului coronavirus, 2019-nCoV

Un cercetător german expert în coronavirusuri şi profesor la Universitatea din Lubeck, a adus în China doi inhibitori dezvoltaţi pentru SARS-CoV pentru a testa efectele lor asupra noului coronavirus 2019-nCoV, informează luni agenţia Xinhua care citează China Media Group (CMG).

Rolf Hilgenfeld şi echipa sa s-au dedicat mulţi ani cercetării inhibitorilor coronavirusului SARS-CoV, agentul patogen al Sindromului Acut Respirator Sever. Inhibitorul utilizează o protează ce acţionează asupra virusului prevenind fisurarea proteinei şi, prin urmare, formarea virusului matur.

În prezent, soluţia dezvoltată de această echipă s-a dovedit eficientă în cazul şoarecilor infectaţi cu SARS-CoV şi stabilă în experimentele pe culturi de celule umane.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că 2019-nCov este asemănător în proporţie de 80% cu SARS-CoV, iar similaritatea dintre proteaza acestor două virusuri este de până la 96%.

Hilgenfeld speră că aceşti inhibitori pot contribui la cercetarea medicamentelor împotriva 2019-nCov.

Într-un interviu acordat CMG, omul de ştiinţă a declarat că experimentele asupra 2019-nCov vor fi efectuate pe şoareci, iar ulterior vor fi realizate teste toxicologice pentru a elimina alte efecte secundare ce pot fi cauzate de medicamente.

În cele din urmă, producţia în masă va fi posibilă numai după efectuarea studiilor clinice.

Coronavirusul se auto-limitează. După o perioadă în care suficient de mulţi oameni produc anticorpi, răspândirea continuă a virusului poate fi restricţionată, punând astfel capăt răspândirii epidemiei, a explicat el.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…