Un farmacist explică de ce anumite medicamente sunt roșii sau galbene și ce înseamnă cele albastre

Un farmacist explică de ce anumite medicamente sunt roșii sau galbene și ce înseamnă cele albastre

Un farmacist de top a explicat, în exclusivitate pentru The Mirror , de ce unele pastile sunt jumătate galbene și jumătate roșii, iar altele sunt albastre sau verzi.

Medicamente. FOTO Shutterstock

Abbas Kanani, farmacist la farmacia online Chemist Click, arată cum culorile au de fapt prea puțin de-a face cu medicamentele în sine și sunt de fapt o alegere inteligentă de marketing.

Potrivit expertului, efectul placebo este foarte puternic și nu doar culoarea pastilei trebuie să fie luată în considerare cu atenție.

„Un studiu anterior a arătat că roșul, galbenul și portocaliul sunt asociate cu un efect stimulant, în timp ce albastrul și verdele sunt asociate cu un efect tranchilizant. (...) Pentru mulți pacienți, convingerile preconcepute pe care le au înainte de a lua un medicament pot afecta adesea rezultatul lor, în ceea ce privește eficacitatea medicamentului și efectele secundare. Acest lucru este cunoscut sub numele de efect placebo, în care acțiunea farmacologică are un efect asupra pacientului”, explică farmacistul.

Tot în scop de marketing sunt alese și culorile care apar pe ambalajele medicamentelor.

„Nu aveți nevoie de cele mai scumpe, este doar puterea marketingului”

Kanani a împărtășit și sfaturile sale pentru cumpărarea de medicamente, sfătuindu-i pe oameni să economisească bani și să nu opteze întotdeauna pentru opțiunile de marcă mai scumpe.

Multe dintre marile corporații își fac propriile versiuni de medicamente pentru răceală și gripă. Nu aveți nevoie de cele mai scumpe, este doar puterea marketingului și a conștientizării mărcii”, a declarat farmacistul pentru The Mirror.

Potrivit specialistului, există trei tipuri de ingrediente care pot face o diferență reală între medicamentele pe care le cumpărați când sunteți răcit, de exemplu, în funcție de cum vă simțiți.

Primul este un decongestionant (cunoscut și sub numele de vasoconstrictor) pentru nasul înfundat, al doilea este un expectorant pentru tusea cu mucus și al treilea este un antitusiv pentru tusea uscată.

Autodiagnosticarea și automedicația, periculoase

Într-o lume modernă, cucerită de Internet, oamenii folosesc adesea informațiile medicale disponibile online pentru a se diagnostica și trata , deși scopul acestora este să îi ajute pe oameni să înțeleagă cu ce boli se pot confrunta și să încurajeze prevenția.

Amintim că potrivit medicilor, automedicația (ca și autodiagnosticarea) sunt departe de a fi practici sigure, deși reprezintă un fenomen global.

Doctorii avertizează că același simptom poate să apară în cinci boli diferite, cu tratamente complet diferite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”