Un fost colaborator al premierului israelian Benjamin Netanyahu a acceptat să depună mărturie împotriva acestuia

Un fost colaborator al premierului israelian Benjamin Netanyahu a acceptat să depună mărturie împotriva acestuia

Un fost colaborator al premierului israelian Benjamin Netanyahu a acceptat să depună mărturie împotriva acestuia, pentru ca în schimb justiția să manifeste clemență în ceea ce-l privește, fapt care face să planeze o amenințare judiciară serioasă asupra șefului guvernului, relatează vineri AFP, Reuters și DPA, citând presa israeliană.

Adi Harow, care a fost șeful de cabinet al lui Netanyahu până în 2015, a semnat un acord cu procurorii, au anunțat pe internet cotidianul Haaretz și alte media israeliene.

Presa a scris zilele trecute că au loc negocieri între justiție și fostul colaborator al premierului, punând accentul pe pericolul pe care l-ar reprezenta un acord pentru prim-ministrul aflat deja în vizorul anchetatorilor.

Investigațiile care îl implică pe Benjamin Netanyahu țin titlurile ziarelor de mai multe luni. Joi, un document al poliției făcut public în mod accidental, potrivit presei, a confirmat că aceste investigații vizează presupuse fapte de corupție, fraudă și abuz de încredere.

Prim-ministrul israelian ar face obiectul direct a două anchete. Una dintre ele se bazează pe suspiciunea că acesta ar fi primit în mod ilegal cadouri de la personalități extrem de bogate, între care miliardarul australian James Packer, care are investiții în presă și turism, și un producător de la Hollywood, Arnon Milchan (Regency Enterprises). Valoarea totală a acestor cadouri a fost estimată de media la zeci de mii de dolari.

O altă anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu a făcut demersuri în vederea încheierii unui acord secret cu proprietarul cotidianului Yedioth Aharonoth pentru a beneficia de o acoperire pozitivă din partea acestuia, în schimbul căreia ar fi facilitat o restrângere a operațiunilor concurentului acestuia Israel Hayom.

Benjamin Netanyahu a dezmințit constant că ar fi acționat în mod ilegal.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Răsturnare de situație? / Cine tremură în PSD? Fostul director de pe Otopeni, arestat pentru că ar fi cerut mită de 22,4 milioane de euro, era doar inte…

2 Cîrstea, interviu savuros în limba engleză: Sorana, veselă, relaxată, l-a fermecat pe reporterul american VIDEO

3 Grindeanu a dispărut? / Fibrilații la Ministerul Transporturilor după operațiunea DNA de la Aeroportul Otopeni!

4 Pensie specială de aproximativ 12.000 de lei pentru miliardarul-colonel Ion Țiriac

5 Vremea o ia razna din nou. După ninsori și viscol, se încălzește spectaculos. Cât cresc temperaturile