Un grup armat l-a eliberat pe fostul premier libian Ali Zeidan, răpit pe 13 august

Un grup armat l-a eliberat pe fostul premier libian Ali Zeidan, răpit pe 13 august

Un grup armat pro-guvernamental l-a eliberat miercuri pe fostul premier libian Ali Zeidan, răpit la Tripoli pe 13 august, informează Reuters, citând ca sursă un membru al familiei. Un avocat a declarat canalului în limba arabă al postului de televiziune France 24 că Zeidan este sănătos și s-a cazat într-un hotel din oraș.

Ali Zeidan, șef al guvernului Libiei din noiembrie 2012 până în martie 2014, a fost prizonierul unei grupări apropiate actualului executiv de la Tripoli, susținut de ONU. El nu a fost supus niciunei proceduri judiciare, iar autoritățile libiene recunoscute internațional nu au comentat cazul.

Nu este clar de ce fostul prim-ministru, stabilit în Germania împreună cu familia, a vizitat capitala libiană, controlată de mai multe facțiuni armate. El mai fusese răpit pentru scurt timp, tot la Tripoli, în 2013, în timp ce conflictul politic și armat din Libia continua să escaladeze. Atunci, cei care l-au reținut erau apropiați parlamentului care avea să-l debarce de la guvernare în anul următor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...