Un grup de parlamentari republicani cer destituirea adjunctului procurorului general al SUA

Un grup de parlamentari republicani cer destituirea adjunctului procurorului general al SUA

Un grup de 11 parlamentari republicani a depus miercuri o moţiune pentru destituirea lui Rod Rosenstein, adjunct al procurorului general al SUA, care coordonează ancheta Departamentului Justiţiei privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, informează DPA.

Moţiunea a fost iniţiată de congresmenii Mark Meadows şi Jim Jordan, care îl acuză pe Rosenstein de obstrucţionarea şi întârzierea răspunsurilor la solicitările de informaţii.

Departamentul Justiţiei "a continuat să ascundă informaţii de Congres şi a obstrucţionat de mai multe ori supravegherea, încălcând chiar mai multe citaţii ale Congresului", a scris Meadows în reţeaua Twitter. "Ne-am săturat", a adăugat el.

Jordan a declarat că "este timpul să găsim un adjunct al procurorului general care ia în serios responsabilitatea şi transparenţa" şi a explicat că "timp de nouă luni i-am avertizat că vor urma consecinţe şi timp de nouă luni am auzit aceleaşi scuze, dublate de acelaşi comportament inacceptabil".

Potrivit ziarului Washington Post, citat de DPA, parlamentarii nu au forţat un vot imediat, iar rezultatul va fi probabil nefavorabil moţiunii, care necesită aprobarea atât din partea Camerei Reprezentanţilor, cât şi a două treimi din Senatul Statelor Unite.

Rosenstein este cel care l-a numit pe procurorul special Robert Mueller la conducerea anchetei privind influenţarea de către Rusia a rezultatului alegerilor câştigate de preşedintele Donald Trump. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?