Un interviu cu Jia Jia, primul robot umanoid chinez, suscită confuzie

Robotul umanoid chinez Jia Jia a acordat luni primul său interviu în limba engleză revistei tehnologice 'Wired', într-un dialog puțin fluent care rămas de multe ori fără răspunsuri, relatează EFE.

Sursa foto: www.scmp.com

Kevin Kelly, expert în inteligență artificială și cofondator al prestigioasei reviste din San Francisco a realizat interviul via Skype, în timp ce Jia Jia, îmbrăcată ca o prințesă tradițională chineză, a încercat să răspundă la întrebări fără prea mare succes, într-un dialog transmis în direct de agenția oficială de știri Xinhua.

"Poți să-mi spui numele tău, Jia Jia?", a fost prima întrebare pusă de Kelly, la care robotul a răspuns, "poate", în timp ce la întrebarea care este cel mai cunoscut actor chinez a spus că "nu știe".

Robotul finalizat în 2016 după trei ani de muncă și care la începutul anului a participat la conferința de noutăți tehnologice de la Shanghai și la "o întâlnire" cu fostul premier britanic David Cameron a rămas tăcut la multe întrebări.

Totuși Jia Jia și-a mișcat de câteva ori capul și ochii destul de realist și a știut să spună că Marele Zid se află în China, însă când expertul i-a cerut mai multe detalii a ripostat laconic, "da, Marele zid".

Interviul a fost urmărit de mai multe mii de internauți care în fața problemelor manifestate de Jia Jia au fost de părere că robotul chinez este departe de a egala alte inteligențe artificiale, precum Siri al lui Apple, sau Alexa de la Amazon.

Chen Xiaoping, liderul echipei care a dezvoltat robotul Jia Jia la Universitatea de Științe și Tehnologie din China a asigurat că problemele au fost provocate de întârzierea cu care robotul a primit întrebările via Skype.

Totuși robotul a interacționat, tot în engleză, cu un reporter al Xinhua care i-a pus întrebări în direct nu prin intermediul Skype.

Când ziarista chineză a întrebat-o ce vârstă are, Jia Jia a glumit spunând că "este un secret", iar la întrebarea dacă este cea mai frumoasă sau mai inteligentă din lume a răspuns reticentă, "poate".

La întrebarea dacă îi plac oamenii a spus sinceră că "nu", în timp ce la întrebarea "care este culoarea ei preferată" a răspuns enigmatic: "Cât ești dispusă să plătești?"

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul