Un interviu cu Jia Jia, primul robot umanoid chinez, suscită confuzie

Un interviu cu Jia Jia, primul robot umanoid chinez, suscită confuzie

Robotul umanoid chinez Jia Jia a acordat luni primul său interviu în limba engleză revistei tehnologice 'Wired', într-un dialog puțin fluent care rămas de multe ori fără răspunsuri, relatează EFE.

Sursa foto: www.scmp.com

Kevin Kelly, expert în inteligență artificială și cofondator al prestigioasei reviste din San Francisco a realizat interviul via Skype, în timp ce Jia Jia, îmbrăcată ca o prințesă tradițională chineză, a încercat să răspundă la întrebări fără prea mare succes, într-un dialog transmis în direct de agenția oficială de știri Xinhua.

"Poți să-mi spui numele tău, Jia Jia?", a fost prima întrebare pusă de Kelly, la care robotul a răspuns, "poate", în timp ce la întrebarea care este cel mai cunoscut actor chinez a spus că "nu știe".

Robotul finalizat în 2016 după trei ani de muncă și care la începutul anului a participat la conferința de noutăți tehnologice de la Shanghai și la "o întâlnire" cu fostul premier britanic David Cameron a rămas tăcut la multe întrebări.

Totuși Jia Jia și-a mișcat de câteva ori capul și ochii destul de realist și a știut să spună că Marele Zid se află în China, însă când expertul i-a cerut mai multe detalii a ripostat laconic, "da, Marele zid".

Interviul a fost urmărit de mai multe mii de internauți care în fața problemelor manifestate de Jia Jia au fost de părere că robotul chinez este departe de a egala alte inteligențe artificiale, precum Siri al lui Apple, sau Alexa de la Amazon.

Chen Xiaoping, liderul echipei care a dezvoltat robotul Jia Jia la Universitatea de Științe și Tehnologie din China a asigurat că problemele au fost provocate de întârzierea cu care robotul a primit întrebările via Skype.

Totuși robotul a interacționat, tot în engleză, cu un reporter al Xinhua care i-a pus întrebări în direct nu prin intermediul Skype.

Când ziarista chineză a întrebat-o ce vârstă are, Jia Jia a glumit spunând că "este un secret", iar la întrebarea dacă este cea mai frumoasă sau mai inteligentă din lume a răspuns reticentă, "poate".

La întrebarea dacă îi plac oamenii a spus sinceră că "nu", în timp ce la întrebarea "care este culoarea ei preferată" a răspuns enigmatic: "Cât ești dispusă să plătești?"

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant /

2 VIDEO Se temeau că va fi raportată pentru „nuditate” sau „pornografie”, dar n-a fost așa...

3 Curtea de Apel Braşov încalcă omerta și aplică decizia Curţii de Justiţie a UE privind prescripţia şi condamnă un inculpat judecat pentru fapte comise…

4 VIDEO „Are tot cartierul pe ea!” / Anamaria Prodan, umilită de Iulia Albu!

5 „Are 10 clase terminate și câștigă 8.000 într-o lună proastă” / „Ce rost mai au toate facultățile?”