Un judecător federal decide că un fost consilier de campanie al lui Trump trebuie să intre în închisoare luni

Un judecător federal decide că un fost consilier de campanie al lui Trump trebuie să intre în închisoare luni

George Papadopoulos, fost consilier de campanie electorală al actualului preşedinte al SUA, Donald Trump, trebuie să intre în închisoare luni, după ce un judecător din Districtul Columbia i-a respins cererea de amânare a încarcerării, relatează duminică EFE şi Reuters.

Papadopoulos va trebui să se prezinte luni la închisoarea federală din Oxford, statul Wisconsin, după ce judecătorul responsabil de cazul său, Randolph Moss, i-a respins cererea de a amâna încarcerarea sa, considerând că fostul consilier nu a reuşit să prezinte argumente care să justifice o astfel de măsură, a informat portalul Politico .

Fostul consilier al lui Trump a devenit în septembrie primul membru al echipei de campanie a preşedintelui american care a fost condamnat pentru implicarea sa în scandalul amestecului Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA. Papadopoulos a fost condamnat la două săptămâni de închisoare, la plata unei amenzi de 9.500 de dolari şi trebuie să efectueze 200 de ore de muncă în folosul comunităţii după ce a recunoscut că a minţit FBI în ianuarie 2017 cu privire la o conversaţie pe care ar fi avut-o în aprilie 2016 cu un profesor rus care susţinea că are legături cu Kremlinul.

Procurorul special american Robert Mueller anchetează din mai 2017 posibilele legături între membrii campaniei electorale a lui Trump şi Kremlin, pe care agenţiile de informaţii îl acuză de amestec în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Casei de Pensii anunță oficial care sunt pensiile care cresc cu 80-90% de la 1 septembrie

2 Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

3 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

4 E bine să nu uităm aceste amănunte, oameni buni...

5 „Nu poți trăi în păcat. Eu sunt cu frica lui Dumnezeu”