Un nou atac aerian masiv în Ucraina: Rușii au lansat 39 de rachete. Sirenele au răsunat în mare parte din țara vecină

Un nou atac aerian masiv în Ucraina: Rușii au lansat 39 de rachete. Sirenele au răsunat în mare parte din țara vecină

Rusia a efectuat în noaptea de joi spre vineri 39 de atacuri aeriene asupra mai multor regiuni din Ucraina, plus 50 de tiruri cu sisteme de lansatoare multiple de rachete (MLRS), printre orașele vizate numărându-se şi Krivîi Rih, oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Atac aerian în Ucraina FOTO Twitter

La Krivîi Rih, incendii au izbucnit la mai multe clădiri în urma atacului aerian rusesc, iar o femeie de 64 de ani a fost grav rănită.

În ultima lună, Moscova şi-a intensificat campania de atacuri cu rachete cu rază lungă de acţiune, trecând de la tactica de iarnă, când a vizat cu precădere infrastructura energetică prin atacuri săptămânale, la atacuri mult mai constante, efectuate de regulă în timpul nopţii.

„Mai multe explozii s-au produs în oraşul Krivîi Rih (situat în centrul Ucrainei, n. red.). Inamicul a lovit o întreprindere industrială privată. Mai multe clădiri au luat foc în acelaşi timp”, a precizat cancelaria prezidenţială de la Kiev într-un comunicat.

Sirenele antiaeriene au răsunat la Kiev şi în mare parte din ţara vecină. La Kiev, cerul nopţii s-a luminat pe măsură ce apărarea antiaeriană căuta drone, transmite Agerpres , care citează agențiile de presă EFE și Reuters.

„Toate ţintele aeriene detectate care se îndreptau spre Kiev au fost distruse de forţele şi mijloacele apărării noastre antiaeriene. Nu au fost permise lovituri împotriva Kievului”, a declarat un responsabil local pentru postul de televiziune Kanal 24.

Armata ucraineană a declarat că a doborât trei din cele şase rachete de croazieră şi 16 din cele 22 de drone de atac care au fost lansate de Rusia. Datele arată că o proporţie neobişnuit de mare de atacuri ruseşti cu rachete şi drone nu au fost interceptate, comentează Reuters.

Autorităţile ucrainene au oferit puţine detalii despre ţintele lovite, cu excepţia pagubelor din orașul siderurgic Krivîi Rih.

Kievul atribuie recenta creştere a frecvenţei atacurilor aeriene îngrijorărilor Moscovei cu privire la contraofensiva ucraineană aşteptată pentru a recuceri teritoriile ocupate de forțele armate rusești, notează Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...