Un nou ''obiect'' doborât de armată deasupra lacului Huron (congresmeni)

Un nou ''obiect'' doborât de armată deasupra lacului Huron (congresmeni)

Armata americană a doborât un nou "obiect" deasupra lacului Huron, în nordul Statelor Unite, au anunţat duminică doi parlamentari, cel mai recent obiect zburător misterios care au pus autorităţile din SUA şi Canada în alertă maximă, transmite AFP.

FOTO Profimedia

Obiectul, al patrulea în puţin peste o săptămână, "a fost doborât de piloţii US Air Force şi de Garda Naţională", a scris pe Twitter reprezentanta democrată a statului Michigan Elissa Slotkin, în timp ce colegul ei Jack Bergman a vorbit despre "un 'obiect (...) scos din funcţiune" deasupra lacului Huron.

Notificarea transmisă de FAA avertizează piloţii care încalcă restricţia că ar putea fi interceptaţi şi arestaţi.

Mai târziu, FAA a revenit cu un nou anunţ în care afirmă că a "închis pentru scurt timp o parte a spaţiului aerian deasupra lacului Michigan pentru a susţine activităţile Departamentului Apărării". "Spaţiul aerian a fost redeschis", a precizat în final aceeaşi autoritate.

Decizia survine după ce trei obiecte zburătoare - dintre care unul a fost descris de SUA drept un balon spion al Chinei, care a răspuns că a fost doar un balon meteo deviat de la traiectorie - au fost doborâte în ultima săptămână deasupra Statelor Unite şi Canadei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina