Un nou protest în Piața Victoriei

Un nou protest în Piața Victoriei

Peste 70 de persoane s-au adunat din nou joi în Piața Victoriei, protestând față de modul în care au decurs dezbaterile din Parlament pe legea grațierii, în special adoptarea, cu o zi în urmă, în Comisia juridică a Senatului, a unor amendamente referitoare la grațierea faptelor de corupție.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum: "#Rezist"; "Aleșilor, nu ne lăsăm până nu vă dresăm!"; "Demnitatea unui golan este cu mult peste nesimțirea unui politician"; "Vreau depolitizarea CCR! Susțin DNA! Vreau demisia: Guvernului, Dragnea, Tăriceanu!".

Unii dintre protestatari au venit în Piață cu copiii.

"Protestez pentru că au încercat din nou cei pe are i-am ales să legifereze în numele nostru și să administreze țara, au încercat din nou în numele unei pretinse suprapopulări a închisorilor să scoate din penitenciare 250 de persoane care au furat din banii noștri și nu mi se pare corect pentru că asta încurajează abuzurile și hoția", a declarat unul dintre manifestați, Radu Voinescu.

Cristina Iliescu a susținut că protestează împotriva corupților. "Își fac legi numai pentru ei", a spus ea.

Și Iulia Moisă, o altă protestatară, s-a arătat nemulțumită de Guvern și Parlament. "Protestez pentru că m-am săturat să fim șicanați de acest Guvern și, de fapt, de Guvern mai puțin, dar de Parlament. Nu protestez neapărat doar pentru chestia cu grațierea că s-a discutat în Comisia juridică, ci pentru toate măsurile", a afirmat ea.

Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare, iar până în prezent nu au fost incidente.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu