Un om de ştiinţă rus bolnav, învinuit de trădare, a murit în arest

Un om de ştiinţă rus bolnav, învinuit de trădare, a murit în arest

Avocatul savantului, Aleksandr Fedulov, a afirmat pentru Reuters că Dmitri Kolker a murit pe 2 iulie. „A murit ieri”, a declarat Fedulov. „Mâine vom depune o plângere cu privire la detenţia sa”.
Fiica omului de ştiinţă a confirmat că familia sa a primit o telegramă prin care li se aducea la cunoştinţă că Dmitri Kolker a murit. Aceasta mai afirmă că mesajul cuprindea puţine informaţii încât familia nu poate valida moartea lui Kolker, potrivit Radio Europa Liberă Moldova .

„La început, fratele meu a postat informaţia pe VK, dar i-am cerut să o retragă”, a spus ea pentru canalul de Telegram Sibermedia. „Trebuie să obţinem o confirmare”, a mai adăugat aceasta.

Dmitri Kolker a fost arestat, în timp ce se afla la o clinică din Novosibirsk unde se trata pentru cancerul pancreatic în stadiu avansat. Omul de ştiinţă a fost învinuit că a comunicat secrete de stat către China.

Un tribunal din Rusia a hotărât, la 2 iulie, că bărbatul să fie arestat preventiv timp de două luni, până la încheierea investigaţiei condusă de Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Fiul lui Dmitri Kolker a afirmat ziariştilor că în momentul arestării, tatăl său nu se putea hrăni singur şi că era hrănit intravenos la clinica din Novosibirsk.

Anatoli Maslov, un alt cercetător de la Institutul de Mecanică Teoretică şi Practică al Academiei Siberiene de Ştiinţe, 75 de ani, a fost arestat în legătură cu acest caz.

Maslov ar fi arestat în închisoarea Lefortovo din Moscova.

Cel puţin 12 salariaţi ai filialei siberiene a Academiei de Ştiinţe a Rusiei au fost ţinta unor anchete penale, în ultimii cinci ani.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!