Un palestinian care plănuia să-l asasineze pe ministrul israelian al securităţii interne a fost arestat

Un palestinian care plănuia să-l asasineze pe ministrul israelian al securităţii interne a fost arestat

Ministrul securităţii interne al Israelului, Itamar Ben Gvir, a dezvăluit marţi seară că un palestinian care plănuia să-l asasineze a fost arestat "în urmă cu câteva săptămâni" de poliţia israeliană.

Soldat israelian FOTO. Profimedia

"Un suspect arab rezident în Ierusalim care plănuia să-l asasineze pe ministrul securităţii interne Itamar Ben Gvir a fost arestat în urmă cu câteva săptămâni de poliţie în cooperare cu Shin Bet, serviciul de securitate internă", a indicat biroul lui Ben Gvir într-un comunicat.

Suspectul ar fi strâns informaţii despre deplasările ministrului şi ar fi primit fonduri de la "elemente teroriste dintr-o ţară vecină" pentru a comite crima sa, potrivit comunicatului care nu identifică ţara respectivă.

"Voi continua să duc o politică de securitate de dreapta şi puternică pentru a învinge terorismul şi pentru a readuce securitatea şi suveranitatea pe străzi", a afirmat ministrul, citat în comunicat.

Itamar Ben Gvir, care conduce partidul de extremă-dreaptă Forţa Evreiască participant la coaliţia condusă de premierul Benjamin Netanyahu, este cunoscut pentru afirmaţiile sale antipalestiniene.

El pledează pentru anexarea de către Israel a Cisiordaniei şi transferul spre ţări vecine a unei părţi din din populaţia arabă a Israelului, descendentă a palestinienilor rămaşi pe pământul lor după crearea Israelului în 1948.

Itamar Ben Gvir este, de asemenea, la originea unui controversat proiect de lege privind pedeapsa cu moartea pentru cei găsiţi vinovaţi de comiterea de atentate teroriste soldate cu victime în rândul israelienilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?