Un palestinian care plănuia să-l asasineze pe ministrul israelian al securităţii interne a fost arestat

Un palestinian care plănuia să-l asasineze pe ministrul israelian al securităţii interne a fost arestat

Ministrul securităţii interne al Israelului, Itamar Ben Gvir, a dezvăluit marţi seară că un palestinian care plănuia să-l asasineze a fost arestat "în urmă cu câteva săptămâni" de poliţia israeliană.

Soldat israelian FOTO. Profimedia

"Un suspect arab rezident în Ierusalim care plănuia să-l asasineze pe ministrul securităţii interne Itamar Ben Gvir a fost arestat în urmă cu câteva săptămâni de poliţie în cooperare cu Shin Bet, serviciul de securitate internă", a indicat biroul lui Ben Gvir într-un comunicat.

Suspectul ar fi strâns informaţii despre deplasările ministrului şi ar fi primit fonduri de la "elemente teroriste dintr-o ţară vecină" pentru a comite crima sa, potrivit comunicatului care nu identifică ţara respectivă.

"Voi continua să duc o politică de securitate de dreapta şi puternică pentru a învinge terorismul şi pentru a readuce securitatea şi suveranitatea pe străzi", a afirmat ministrul, citat în comunicat.

Itamar Ben Gvir, care conduce partidul de extremă-dreaptă Forţa Evreiască participant la coaliţia condusă de premierul Benjamin Netanyahu, este cunoscut pentru afirmaţiile sale antipalestiniene.

El pledează pentru anexarea de către Israel a Cisiordaniei şi transferul spre ţări vecine a unei părţi din din populaţia arabă a Israelului, descendentă a palestinienilor rămaşi pe pământul lor după crearea Israelului în 1948.

Itamar Ben Gvir este, de asemenea, la originea unui controversat proiect de lege privind pedeapsa cu moartea pentru cei găsiţi vinovaţi de comiterea de atentate teroriste soldate cu victime în rândul israelienilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...