Un pian unic, în valoare de peste 150.000 de lire sterline, distrus iremediabil în timpul unei mutări

Un pian unic, în valoare de peste 150.000 de lire sterline, distrus iremediabil în timpul unei mutări

Un pian unic, pe care proprietara sa, pianista canadiană Angela Hewitt, îl descria drept "cel mai bun prieten", a fost iremediabil distrus în timpul unei mutări, realizată de specialişti în transportarea instrumentelor muzicale, informează marţi publicaţia britanică The Guardian.

Accidentul s-a petrecut la sfârşitul lunii trecute, după ce Hewitt a terminat înregistrarea variaţiunilor pentru pian ale lui Beethoven într-un studio din Berlin. Artista a povestit că vestea distrugerii pianului a lăsat-o într-un astfel de şoc, încât a avut nevoie de 10 zile înainte să poată vorbi despre acest accident fanilor săi.

Într-o postare pe Facebook, Hewitt a povestit neconsolată că pianul său Fazioli F278, singurul din lume dotat cu patru pedale, cu o valoare de piaţă cel puţin 150.000 de lire sterline, este "kaputt (terminat)": "Sper că pianul meu va fi fericit în cerul pianelor", a adăugat ea.

După incident, pianul său a fost analizat de fondatorul italian al firmei de la care fusese cumpărat, Paolo Fazioli, care a declarat că instrumentul nu mai poate fi salvat.

Cadrul de fier al pianului s-a rupt când instrumentul de 590 de kilograme a căzut în timp ce persoanele responsabile cu mutarea sa încercau să-l ridice pe un cărucior.

"Nu are sens, din punct de vedere financiar sau artistic, ca acest pian să fie refăcut de la zero. Este kaputt", a subliniat pianista.

Accidentul a lăsat-o pe Hewitt în doliu. "Am adorat acest pian. A fost cel mai bun prieten al meu, cel mai bun tovarăş", a declarat artista, cunoscută drept una dintre cele mai bune interprete de Bach.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Zguduitor articol...

4 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

5 De citit...