Un recipient din metal a căzut dintr-un avion militar american în curtea unei case din Okinawa

Un recipient din metal a căzut dintr-un avion militar american în curtea unei case din Okinawa

Un recipient pentru apă din oţel inoxidabil a căzut dintr-o aeronavă a Marinei SUA în curtea unei locuinţe din prefectura japoneză Okinawa, însă nu există informaţii privind persoane rănite sau daune materiale, au declarat miercuri autorităţile nipone, relatează agenţia de presă Kyodo.

Incidentul, în timpul căruia un recipient metalic a căzut din aeronavă în apropierea intrării principale a unei locuinţei din Ginowan, în sudul prefecturii Okinawa, s-a produs marţi şi a determinat Tokyo să contacteze Washingtonul şi să ceară măsuri preventive de siguranţă.

"Nu ar fi trebuit să se întâmple, deoarece (incidente de genul acesta) îi îngrijorează pe oamenii din zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Matsuno a spus că guvernul nipon a cerut un schimb rapid de informaţii şi o implementare deplină a măsurilor de siguranţă privind aeronavele de către forţele americane.

Marina Statelor Unite a explicat că sticla a căzut din aeronavă după decolarea de la baza aeriană americană Futenma din Ginowan, marţi, în jurul orei 18:45, adăugând că va investiga pentru a descoperi ce anume s-a întâmplat.

Autorităţile locale au declarat că au primit informaţii despre incident marţi seară şi au descoperit miercuri sticla într-o zonă rezidenţială din apropierea primăriei.

Având în vedere că baza aeriană Futenma a Marinei SUA, situată într-o zonă rezidenţială aglomerată din Ginowan, este afectată de probleme de siguranţă, Matsuno a reiterat poziţia guvernului nipon conform căreia transferul planificat al bazei aeriene într-o zonă de coastă mai puţin populată din Nago este "singura soluţie" pentru a elimina pericolul.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina